Datum: 27-09-2021 - 06:44
24
apr
'20
Kinderen en jongeren kunnen vanaf 29 april 2020 weer buiten sporten.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Kinderen en jongeren kunnen vanaf 29 april 2020 weer buiten sporten.

Het kabinet heeft dinsdag 21 april 2020 de eerste lichte versoepelingen van de coronamaatregelen bekendgemaakt. Zo komt er meer ruimte voor kinderen en jongeren, ook op het gebied van sport. Vanaf woensdag 29 april 2020 mogen kinderen tot en met 12 jaar onder begeleiding samen buiten sporten. Voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar geldt hetzelfde, maar dan met anderhalve meter afstand tussen elkaar. Er mogen geen (officiële) wedstrijden worden gespeeld...

Ook de kleedkamers en kantines bij buitensportaccommodaties blijven dicht. Steeds geldt: geen ouders langs de lijn, thuis omkleden en douchen. En bij klachten zoals koorts, hoesten of verkoudheid geldt ook voor kinderen nog steeds: blijf thuis! We blijven vertrouwen op het "gezonde verstand", we doen dit samen!

Topsporters Het kabinet heeft verder besloten trainingen van topsporters onder duidelijke voorwaarden en op aangewezen locaties mogelijk te maken. Zij mogen in overleg met NOC*NSF op aangewezen trainingslocaties trainen als ze daarbij anderhalve meter afstand tot elkaar houden en alle hygiënemaatregelen treffen zoals het RIVM die heeft vastgesteld. Ook hier zijn officiële wedstrijden niet mogelijk.

Protocollen De NOC*NSF werkt samen met de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) aan een overkoepelend protocol voor sportaanbieders. Daarnaast werken sportbonden aan een protocol per sporttak. Deze protocollen zijn erop gericht om sportactiviteiten goed en veilig te organiseren. Op basis van onder andere het protocol en de regels van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid kunnen afspraken gemaakt worden tussen de gemeente en de sportaanbieders. De protocollen publiceren we op deze pagina, zodra ze klaar zijn.

U bent zelf de expert als het gaat om gebruik van uw accommodatie en sportaanbod. Denk dus gerust vast na over de praktische uitvoering van de jeugdtrainingen en toets jullie ideeën straks aan de geldende protocollen. Wachten tot de protocollen af zijn, kan natuurlijk ook.

Vragen? Voor vragen met betrekking tot het coronavirus en de Noordwijkse sportverenigingen, kunt u een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.