Datum: 29-05-2020 - 21:07
16
apr
'20
Opnieuw ontmoediging weekendbezoek aan Noordwijk.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Opnieuw ontmoediging weekendbezoek aan Noordwijk.

Ook komend weekend neemt de gemeente verschillende maatregelen om recreanten te ontmoedigen te komen. Ze gelden van vrijdagochtend 17 april 2020, 7:00 uur, tot maandagochtend 20 april 2020, 7:00 uur. Blijf Thuis is het devies...

Alle gemeentelijke parkeerterreinen in de gemeente Noordwijk gaan dit weekend dicht. De gemeente gebruikt betonblokken daar waar dat kan. Het gaat daarbij om 2.000 parkeerplaatsen die niet meer beschikbaar zijn. De maatregel gaat in op vrijdagochtend 17 april 2020, 7:00 uur en duurt tot maandagochtend 20 april 2020, 7:00 uur.

Opnieuw afsluiting van weg
De weg naar Langevelderslag gaat opnieuw dicht. Verkeer kan dus niet meer doorrijden naar het parkeerterrein. Dat scheelt een ritje. En zorgt er tevens voor dat het onmogelijk is om in de berm te parkeren.

Parkeerterrein Langevelderslag lang dicht
Goed om te weten. Los van de maatregelen blijft dit parkeerterrein nog lang dicht. Ongeacht de maatregelen die worden genomen.

Aanvullende maatregelen
Komen er ondanks alle oproepen en de ontmoedigingsmaatregelen toch teveel recreanten op de bollenvelden, de stranden, duinen en de boulevards, af dan kunnen aanvullende maatregelen genomen worden.

In het vizier
Noordwijk heeft daarvoor een aantal aandachtgebieden in het vizier (de lijst staat hieronder). In oplopende mate kunnen wegen en gebieden afgesloten worden.

Topprioriteit - Coronabesmettingen voorkomen
Alles op alles om te voorkomen dat te veel mensen, te dicht op elkaar samenkomen en niet meer naar de richtlijnen van de coronabestrijding kunnen handelen. Ook de komende periode is dit topprioriteit.

Overzicht van de locaties die vanaf vrijdagochtend 17 april 2020 dicht zijn
De parkeerplaatsen waar het om gaat:

Oosterduinse Meer - in Noordwijkerhout
Wantveld - in Noordwijk aan Zee
Vuurtorenplein - in Noordwijk aan Zee
Palaceplein - in Noordwijk aan Zee
Koningin Astridboulevard - parkeerkoffer Noord - in Noordwijk aan Zee
Koningin Astridboulevard - parkeerkoffer Zuid - in Noordwijk aan Zee
Duindamseslag - in Noordwijk aan Zee
de 2 oostelijke parkeerkoffers aan de Randweg net voorbij de Duindamseslag

De afsluiting
Langevelderslag afgesloten vanaf kruising

Aandachtslocaties waarop gemeente direct kan ingrijpen
Er zijn verschillende aandachtslocaties in Noordwijk. Het zijn:

Koningin Wilhelmina Boulevard
Vogelaardreef/Kapelleboslaan
Randweg
Duinweg
Leeweg/Bronsgeesterweg
Westeinde (bollenvelden)
Zodra het nodig is wordt er afgesloten. Het gaat om maatwerk op deze locaties. De afsluitingen vinden op slimme plekken plaats zodat er gemakkelijk en verkeersveilig gekeerd kan worden. Voor bestemmingsverkeer blijven bestemmingen uiteraard bereikbaar.

Oproep aan motorrijders en fietsers
De gemeente roept fietsers en motorrijders opnieuw op om niet samen de weg op te gaan. Afgelopen weekend waren er teveel groepen aan het rijden. Houd er ook rekening mee dat veel bloembollenbedrijven de bloemen hebben gekopt. Geen bloeiende bollenvelden dus.

Wat betekent dit voor inwoners?
Ook inwoners wordt opgeroepen om thuis te blijven en drukke plekken te vermijden. Inwoners kunnen natuurlijk een frisse neus halen op het strand, als ze ten minste de coronarichtlijnen naleven. Alle woningen zijn bereikbaar. Voor inwoners is parkeren op het Jan Kroonsplein, de Maarten Kruystraat en in de Vomar parkeergarage nog mogelijk.

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • TuinExtra in Noordwijk vanochtend overvallen. (update: politie oproep getuigen)