Datum: 08-12-2021 - 02:24
12
mrt
'20
Palliam: Geen Bach zonder Luther en geen Luther zonder Bach.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Palliam: Geen Bach zonder Luther en geen Luther zonder Bach.

Op vrijdag 27 maart zal Govert Jan Bach vanaf 19.30 uur bij Palliam een muzikaal hoorcollege geven over hoe Bach en Luther elkaar hebben beïnvloed. Maarten Luther zetten de geschiedenis op zijn kop toen hij het gevecht met zowel de keizer als de paus durfde aan te gaan. Twee eeuwen later was het Johann Sebastian Bach...

die de toenmalige muziek op een fundamenteel niveau opnieuw bepaalde. Nog relatief onbekend is de mate waarin Luthers ideeën terug te vinden zijn in het leven en werk van Bach.

Govert Jan Bach (nee, geen directe familie van) zet als theoloog en psycholoog geregeld muziek in als therapeutisch middel. Daarnaast schrijft hij boeken over klassieke muziek, met als specialisme de componist die vanavond centraal staat. Dankzij deze rasverteller belooft het een boeiende avond te worden, die rijkelijk zal worden geïllustreerd met fenomenale muziekfragmenten.

Voor dit muzikale event -dat wordt georganiseerd in samenwerking met Leerhuis Noordwijk- geldt een bijdrage van € 7,-. Meer informatie en inschrijven via de website van Palliam.

Voor meer informatie over deze -en andere- bijeenkomsten: Tiny van Westerop, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 12 08 34 23. Zie voor het volledige programma de website van Palliam.

Foto: Govert Jan Bach (PR)

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.