Datum: 03-06-2020 - 16:58
01
mrt
'20
CDA-Kamerlid Wytske Postma stelt vragen aan minister over behoud Strandrups.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

CDA-Kamerlid Wytske Postma stelt vragen aan minister over behoud Strandrups.

Sinds dat het persbericht afgelopen vrijdag online ging (klik hier voor het artikel op BlikOp Noordwijk) dat er door de RDW geen kenteken wordt verstrekt en de Strandrups daardoor niet meer op het strand mag rijden is het hard gegaan met de aandacht hiervoor. Het bericht heeft de landelijke pers gehaald en is zelfs doorgedrongen tot in de tweede kamer...

De RDW heeft in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur de aanvraag uitgevoerd om de strandrups te voorzien van een kenteken en is tot de conclusie gekomen dat de strandrups in geen enkele bestaande categorie valt, daarmee niet beoordeeld kan worden en wordt een kenteken dus afgewezen. Het CDA heeft vragen gesteld aan minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat en vraagt haar om er voor te zorgen dat de Strandrups kan blijven rijden.

Zoals eerder is benoemd is het strand van Noordwijk een openbare weg en is daarom een kenteken nodig om de Strandrups te kunnen laten rijden. Al reeds drie jaar is het bestuur van de Strandrups in gesprek met het ministerie om er voor te zorgen dat de Strandrups toch een kenteken kan krijgen, maar helaas heeft dat niets opgeleverd. Alleen uiteindelijk recent de afwijzing.

Volgens CDA-Kamerlid Wytske Postma zijn er juridische mogelijkheden om het voertuig op de openbare weg toe te laten. Zij vraagt daarom aan de minister om er voor te zorgen dat de Strandrups toch kan blijven rijden. De opties zijn om toch een kenteken te verstrekken of aanpassing van de APV door de gemeente Noordwijk dat het strand geen openbare weg meer is. Ze vraagt zich ook af waarom deze kwestie al zo lang moet duren en hoopt dat de minister het maatschappelijk belang van de Strandrups inziet.

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • TuinExtra in Noordwijk vanochtend overvallen. (update: politie oproep getuigen)