Datum: 31-03-2020 - 03:33
20
feb
'20
Wereldtopper Eric Vloeimans en Bert van den Brink bij Muziek in Jeroen.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Wereldtopper Eric Vloeimans en Bert van den Brink bij Muziek in Jeroen.

Op zondag 8 maart is Eric Vloeimans, één van de beste trompettisten ter wereld, te gast bij Muziek in Jeroen in de Oude Jeroenskerk in Noordwijk. Samen met Bert van den Brink, jazzpianist en -organist brengt hij een programma dat zindert van de improvisaties op bekende thema’s uit de klassieke – en jazzmuziek. Eric Vloeimans studeerde in Rotterdam en New York, aanvankelijk klassiek trompet en later vooral ook Jazz. Hij maakt muziek die tussen de soorten jazz, klassiek en pop is te kwalificeren....

Daarbij is de trompet het belangrijkste muziekinstrument. De trompet is nooit overheersend, maar warm en melodieus. Vloeimans speelde op de grote podia over de hele wereld met de beste musici, koren en orkesten. In 2017 won hij de Edison publieksprijs voor klassieke muziek.

Bert van den Brink is een pianist/organist die tijdens zijn loopbaan steeds meer jazz en lichte muziek is gaan spelen. Maar hij is ook componist en arrangeur en trad en treedt op met talrijke musici. Onlangs nam hij met de bariton Thomas Oliemans nog de cyclus ‘Winterreise’ van Franz Schubert op. Eric in 2002 en Bert in 2007 wonnen beiden de Boy Edgar Prijs, de meest prestigieuze jazzprijs in Nederland.

Een uitgebreid cv van de beide musici is te lezen op www.muziekinjeroen.nl waar ook de kaarten voor dit unieke concert te koop zijn. Die kosten € 20,- en voor Vrienden van Muziek in Jeroen en hun introducés € 15,-.. In verband met de te verwachten belangstelling is het raadzaam kaarten van tevoren te bestellen. Het concert begint om 15.00 uur. Na afloop wordt onder het genot van een (gratis) glas wijn of fris nagepraat in het koor van de kerk.

Foto's: PR Eric Vloeimans en Bert van den Brink.

Meest populair

  • Man vermist Noordwijk (Update 8)
  • 33 Noordwijkse restaurants samen in Campagne 2 FOR 1 (2013)
  • Automobilist vliegt over de rotonde en schept meerdere fietsers op de Gooweg
  • Terug in de tijd: Hoe zag discotheek Boule 7 er ook alweer van binnen uit?
  • Opruimen NSS