Datum: 25-09-2021 - 22:29
09
feb
'20
Fractie DOEN! stelt vervolgvraag over de taxiproblematiek op het Palaceplein.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Fractie DOEN! stelt vervolgvraag over de taxiproblematiek op het Palaceplein.

De fractie van DOEN! heeft al eerder vragen gesteld en antwoord gekregen over de klachten van inwoners over het gedrag van sommige taxichauffeurs op de taxistandplaats Palaceplein. De klachten betreffen onder meer het rekenen van woekerprijzen, het weigeren van klanten voor kleine ritjes en het niet mogen betalen met pin. In het weekend (en vooral ‘s nachts) betreft het heel vaak jongeren, voornamelijk meisjes, die soms door omstandigheden snel willen vertrekken. Door het gedrag van sommige chauffeurs...

voelen ze zich geïntimideerd, onveilig en gedwongen om toch op afwijkende voorwaarden een taxi te nemen. Deze taxi’s vragen direct een vaste prijs, ver boven de normale ritprijs, zijn intimiderend en gebruiken geen taximeter.

Alvorens deze vraag aan het college te stellen, heeft DOEN! informatie ingewonnen bij taxi Brouwer om te horen of deze klachten bekend en herkenbaar zijn. De inwoners die met klachten kwamen gaven duidelijk aan dat taxi Brouwer en taxi De Jong als wel betrouwbaar naar voren kwamen. Hun chauffeurs zijn ook ‘s nachts aanwezig op het Palaceplein en ook zij gaven aan dat zij de klachten herkenden.

De beantwoording van de vragen over dit onderwerp en de verwijzing naar de beantwoording van 21 februari 2014 -bijna zes jaar geleden!- is volgens DOEN! niet afdoende als reactie op de problematiek zoals deze door DOEN! wordt geschetst. In 2014 werd geantwoord dat dit alleen mogelijk zou zijn door middel van een peperduur onderzoek met mysterieguest. Dit komt eerlijk gezegd nogal lachwekkend over. Treurig want er is niets lachwekkends aan een onveilige situatie voor de uitgaande jeugd. Het feit dat deze problematiek al in 2014 werd gesignaleerd geeft aan dat het hier een hardnekkig en terugkerend fenomeen betreft. De situatie is in de tussentijd niet verbeterd zo blijkt uit de informatie die DOEN! u aanreikt. En dat er in de tussen 2014 en heden geen klachten zijn ontvangen betekent niet dat de problematiek er niet was. De groep die hiervan de dupe is laat zich namelijk niet zo snel horen bij politie, bestuurders en politiek.

DOEN! heeft echter wel concrete informatie ontvangen over voortdurende taxiproblematiek en geeft daarom bij deze wederom een duidelijk signaal af aan het college. Ook in het kader van de geambieerde Kuuroord status is het niet wenselijk dit type gedrag te tolereren en is een “zero tolerance” beleid hier zeker op zijn plaats. Bovendien gaat er ook een duidelijke signaal werking uit van strikte handhaving op dit vlak.

Vraag:
Is het het college bereid, met de politie en/of andere betrokken instanties, na te gaan wat er binnen (of: met inachtname van) de huidige wettelijke kaders mogelijk is om deze problematiek op te lossen?

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.