Datum: 18-05-2022 - 09:18
02
feb
'20
Zeer geslaagd 52e Wienerball 2020 in Grand Hotel Huis ter Duin. (foto's en filmpjes)
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers

Zeer geslaagd 52e Wienerball 2020 in Grand Hotel Huis ter Duin. (foto's en filmpjes)

Onder leiding van Heinz Heidenreich, specialist in de Weense wals traditie, werd zaterdagavond 1 februari 2020 het 52e Wienerball geopend door de debutanten. Onder de muzikale begeleiding van het Ensemble Johann Strauss uit Wenen betraden 26 dansparen de Pické Zaal in Grand Hotel Huis ter Duin die was omgetoverd tot prachtige balzaal...

Sinds 1992 wordt het bal in Huis ter Duin georganiseerd. Het bal in Nederland is een van de grotere Weense Bals buiten Wenen zelf en wordt alom geprezen om haar verwelkomende sfeer.

Na de openingsdans werd traditiegetrouw met de oproep 'Alles Walzer' de dansvloer vrijgegeven voor alle gasten van het Wiener Ball. Het Ensemble Johann Strauss speelde afwisselend met het Combo Marinierskapel Der Koninklijke Marine die pophits speelden. Voor de jeugd was er in disco Club Conversation DJ Milo de Mol. In het Wiener Kaffee kon men genieten van zang van Matthijs van der Meer, begeleid op vleugel door Chiel van Tok.

Precies om middernacht was het tweede optreden van de debutanten, aangekondigd door jachthoorngroep Après Chasse. Daarna volgde de Mitternachtseinlage met een optreden van tenor  Marc Canto en Ensemble Johann Strauss.

Heinz Heidenreich kreeg daarna de taak om alle gasten de publieksquadrille aan te leren met aansluitend de Tik-Tak polka en de Donauwalzer. Het bal eindigde uiteindelijk rond 02.00 uur met het 'Brüderlein Fein' lied.

Klik hier voor het filmpje van het middernacht optreden  

Klik hier voor een impressie van de publieksquadrille, optreden tenor Marc Canto en de polka.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.