Datum: 27-07-2021 - 08:04
24
jan
'20
PUUR en DOEN! krijgen antwoord op vragen betreffende Jongerencentrum Hang Out en Stichting Marhaba.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

PUUR en DOEN! krijgen antwoord op vragen betreffende Jongerencentrum Hang Out en Stichting Marhaba.

PUUR en DOEN! stelde enige tijd geleden aan het college van Burgemeester en Wethouders de vraag wat het college van plan te doen was aan de ontstane zoektocht naar ruimte van het Jongerenwerk en van Stichting Marhaba Welkom Noordwijk, nu de eigenaar van het pand het huurcontract had opgezegd....

Het zijn verbindende organisaties van sociaal en maatschappelijk belang voor de Noordwijkse samenleving. Ook andere vrijwillige organisaties die onderdak vonden voor hun activiteiten aan de Van Panhuysstraat komen op straat te staan. Het college geeft als antwoord dat zij met de partijen die voorheen gehuisvest waren in de Hang Out op zoek zijn naar onderdak. Met het jongerenwerk is afgesproken dat zij blijvend op zoek gaan naar passende ruimte wanneer zij daar behoefte aan hebben, bijvoorbeeld voor het organiseren van activiteiten. Op deze manier krijgt het jongerenwerk flexibel en dichtbij uitvoering, daar waar de doelgroep zich bevindt.

De Huttenbouw gebruikte een deel van de Hang Out als opslag. Hiervoor hebben zij inmiddels een andere plek gevonden, na een gesprek met de gemeente.

Het college erkent het belang van stichting Marhaba in Noordwijk. Met de stichting wordt het gesprek over een andere locatie gevoerd. Er zijn door de gemeente verschillende mogelijkheden geopperd en de stichting is deze mogelijkheden één voor één aan het bekijken. Desgewenst wordt ook met De Wereldvrouwen gekeken naar een andere locatie.

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.