Datum: 27-02-2020 - 22:03
21
jan
'20
Presentatie WINTERREIS, het nieuwe project van KunstKlank met een blik op de toekomst.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Presentatie WINTERREIS, het nieuwe project van KunstKlank met een blik op de toekomst.

Zondag 19 januari presenteerde Herma van Piekeren, artistiek leider van KunstKlank, de plannen voor 2020 in Het Cultuurcafé, samen met haar artistieke team. Het eerste project van KunstKlank staat in het teken van 75 jaar bevrijding: WINTERREIS, een theatraal concert over de laatste winter van het verzet (’44-’45)...

Aan de basis staat een nieuw arrangement van de Winterreise van Schubert. Centraal staat de zoektocht van de mens naar zichzelf, een reis naar binnen, onder extreem moeilijke omstandigheden; de laatste oorlogswinter. Het verzet gaf in het geheim kranten uit met teksten van hoop. Jezelf worden in zo’n uitzonderlijke situatie, vergt veel moed en betekent haast automatisch dat je offers moet brengen. Soms heel groot en onomkeerbaar.

De Rabobank was aanwezig om het project Verzetskrant 2.0 financieel te ondersteunen. Voorafgaande aan de WINTERREIS vindt op zaterdag 8 februari de historische winterwandeling PROLOOG WINTERREIS plaats. Locatie Landgoed Sancta Maria, waar de basis lag voor de verzetskrant Hilversum III. De ticketverkoop is afgelopen weekeinde van start gegaan via www.kunstklank.nl, bij Het Cultuurcafé en VVV Noordwijkerhout.

Deze zomer vindt op het Landgoed Leeuwenhorst de KunstKlankproductie ‘ZOMERREIS, ontmoetingen in de schemerzone’, plaats. Het wordt een unieke belevenis waarin natuur, cultuur en eten elkaar versterken. Een reis waarin al je zintuigen geprikkeld worden, tot een herinnering die je nog jaren bij zal blijven op het landgoed waar de avond valt, een nachtelijke toverbos – een schemerzone tussen droom en werkelijkheid, een sprookje uit duizend en één nacht! In de zomer van 2021 wordt het Landgoed Calorama geopend met een musicalproductie, gebaseerd op de historie van het landgoed, onder regie van Paul Eenens.

Herma van Piekeren lichtte ook een tipje van de sluier op voor 2022 en 2023: een muziekproductie ism componist Bob Zimmerman en een muziektheaterproductie aan zee gebaseerd op de ondergang van het schip de Simon Bolivar in 1939.

Op de foto: de cast van WINTERREIS en de overhandiging van de cheque van het Coöperatiefonds Rabobank Bollenstreek voor het project Verzetskrant 2.0.

Foto’s: Richard van Egmond