Datum: 23-09-2020 - 22:40
17
jan
'20
Taakstraf voor Noordwijker die schot op de grond loste.
Geschreven door Leidsch Dagblad

Taakstraf voor Noordwijker die schot op de grond loste.

Toen een groepje jongeren na maandenlange overlast bij de Haagwinde in Noordwijk op 17 oktober opnieuw voor de nodige herrie zorgde, werd het een van de bewoners te veel. De 37 jarige Noordwijker pakte een luchtdrukpistool en schoot ermee voor de ogen van het groepje in de grond. ,,Ik schiet je lek’’, riep hij daarbij...

Donderdag stond de Noordwijker voor de Haagse politierechter die hem veroordeelde tot een taakstraf van 80 uur, waarvan de helft voorwaardelijk. „Dreigen met een wapen mag nu eenmaal niet”, sprak de politierechter.

De verdachte bekende gedeeltelijk. „Het was ook een keer de druppel”, sprak de Noordwijker verontwaardigd. Volgens de man zou hij de jongeren - een groepje van elf jongens van rond de 15 jaar, die al blowend en drinkend op het grasveldje vlak bij zijn woning schreeuwden en troep maakten - eerst hebben verzocht om het wat rustiger aan te doen. Daarop zou de Noordwijker uitgescholden zijn. ,,Je moeder is een kankerhoer’’, werd er onder meer geroepen. „ Ja, toen haalde ik dat luchtdrukpistool en schoot op de grond”, sprak de Noordwijker. Hij zei er geen kogeltje in te hebben gedaan. „Het was alleen om ze te laten schrikken.”

De jongeren renden weg, maar kwamen niet veel later terug. Nu aan de voorkant van de woning waar de verdachte, zelf aangedaan, een sigaret stond te roken. Een van de jongens stapte op hem af. Volgens de knaap zou de Noordwijker het luchtdrukwapen toen op zijn buik hebben gezet. „Niet waar”, ontkende de verdachte. „Ik gaf hem alleen een duw met mijn vingers. En nou wegwezen.” Een buurvrouw die naar buiten kwam, werd door de jongeren ook verrot gescholden. De volgende ochtend bleek de schutting van de verdachte kapot te zijn getrapt. Zijn tuin lag bezaaid met flesjes water.

De jongen die het pistool op zijn buik zou hebben gekregen deed aangifte waarna de verdachte voor negen uur werd vastgezet. Later kwam de jongen, met wiens vader de verdachte een gesprek had gehad, toch zijn excuus bij hem aanbieden. Sinds het incident is het een stuk rustiger in de buurt.

De aanklaagster eiste een taakstraf van 150 uur, waarvan 50 voorwaardelijk. „De jongeren zijn van het wapen erg geschrokken. Het was doodeng’’, sprak ze.

De politierechter achtte alleen de eerste bedreiging bewezen, en niet de bedreiging met het luchtdrukwapen op de buik en matigde de straf.

Bron: Leidsch Dagblad