Datum: 27-02-2020 - 21:42
16
jan
'20
Mozaiek Operette start met repetities 'Maske in Blau'.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Mozaiek Operette start met repetities 'Maske in Blau'.

Na het succes van de operette “Der Graf von Luxemburg” begin november vorig jaar richt het Noordwijkse Operettegezelschap zich op een operette van de Oostenrijkse componist Fred Raymond “Maske in Blau”. Deze operette zal in het najaar van 2020 worden uitgevoerd in Theater “De Muze” in Noordwijk. “Maske in Blau” (1937) is de bekendste operette...

van Raymond. Andere populaire werken zijn o.a. “In einer kleiner Konditorei” en “Ich habe mein Herz in Heidelberg verloren”. “Maske in Blau” is een vlotte, vrolijke en een naar musical neigende operette. Het verhaal speelt zich af in San Remo en Argentinië vóór de Tweede Wereldoorlog. Een Italiaanse kunstschilder Armando Cellini wordt verliefd op een model, dat hij gemaskerd heeft geschilderd.

Het schilderij dat in San Remo de eerste prijs wint op een tentoonstelling weet bij andere mannen de aandacht op het model Evelyne Valera te vestigen. Zoals in elke operette zorgt dat voor allerlei intriges die de operette ook naar Argentinië brengt. De operette bevat een bonte mengeling van vlotte nummers, zoals de csárdás “Die Juliska aus Budapest”, de tango “Am Rio Negro en de opzwepende “maxixe”, ofwel mexicaanse dans “Sassa, sassa”.

Mozaiek Operette inmiddels de repetities gestart op de woensdagavond onder leiding van een nieuwe dirigent/repetitor Miroslav Dimitrov. Iedereen die eens met operette wil kennismaken en eventueel meespelen en zingen in deze operette, is van harte welkom om vrijblijvend kennis te komen maken in “De Muze” in Noordwijk aan Zee.

Ook op projectbasis kunnen zangers en zangeressen zich aansluiten. De repetities zijn elke woensdag van 20.00-22.00 uur. Meer informatie via de website of de facebookpagina van Mozaiek Operette.

Foto : Scène uit “Der Graf von Luxemburg” door Mozaiek in november 2019