Datum: 27-02-2020 - 20:45
15
jan
'20
Koningin Máxima bezoekt welpen Scouting in Noordwijkerhout.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Koningin Máxima bezoekt welpen Scouting in Noordwijkerhout.

Hare Majesteit Koningin Máxima was woensdagmiddag 15 januari 2020 in Noordwijkerhout aanwezig bij de start van de viering van 100 jaar welpen van Scouting Nederland. Welpen zijn bij Scouting de kinderen tussen zeven en elf jaar. Koningin Máxima is beschermvrouwe van Scouting Nederland...

Koningin Máxima werd ontvangen door loco-burgemeester Sjaak van den Berg van de gemeente Noordwijk. Bij binnenkomst werd ze begroet door de voorzitter van het landelijk bestuur Scouting Nederland, de heer Boot, tevens gastheer van de middag. Na een welkomstwoord en inleiding ging Koningin Máxima in gesprek met de leden van het projectteam 100 jaar welpen en wat er het komende jaar allemaal staat te gebeuren.

Daarna ging Koningin Máxima naar de kookeilanden waar de welpen van scouting Sint Jozef/Emerentiana en scouting Bosgeest druk bezig waren met het bakken en versieren van cupcakes. Koningin Máxima kreeg een schort om en hielp gezellig mee met versieren, ondertussen vragen stellend aan een aantal kinderen. 

Bijna alle duizend Scoutinggroepen in Nederland hebben een welpengroep. Het is de grootste leeftijdscategorie binnen Scouting. Het honderdjarig bestaan van de welpen in Nederland wordt gevierd met activiteiten in het hele land. De aftrap vindt plaats met ‘Tijd voor taart’. Onder dit motto bakken de welpen taart of cupcakes die zij later aanbieden aan de burgemeester of wethouders van hun gemeente. Zo laten zij de gemeenten zien dat Scouting ook in hun regio actief is.

Note: Ondanks eerdere toezeggingen is de toegang tot de locatie vanmiddag geweigerd aan de redactie van Blik Op Noordwijk. Blik Op Noordwijk zou de reportage binnen maken voor Blik Op Noordwijk èn Blik Op Noordwijkerhout. Blik Op Noordwijk heeft er voor gekozen om het zelfgemaakte materiaal (kinderen ruim voor aankomst binnen, aankomst en vertrek koningin) en het ontvangen materiaal van externe partijen te gebruiken voor een artikel. De redactie van Blik Op Noordwijkerhout heeft er voor gekozen om dit materiaal niet te gebruiken en af te zien van een artikel omdat de toegang geweigerd was. Voor beide beslissingen vragen wij uw begrip en respect.

Foto's: Blik Op Noordwijk, Flashlight Fotografie en PR