Datum: 28-09-2021 - 09:44
13
jan
'20
Uitvoeringsovereenkomst tussen gemeente Noordwijk en stichting Welzijnskwartier ondertekend.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Uitvoeringsovereenkomst tussen gemeente Noordwijk en stichting Welzijnskwartier ondertekend.

Eerder was op Blik Op Noordwijk te lezen dat na een aanbesteding de subsidie aanvraag van stichting Welzijnskwartier was gehonoreerd door de gemeente Noordwijk. Vandaag was op het gemeentehuis de ondertekening van de uitvoeringsovereenkomst tussen de gemeente en stichting Welzijnskwartier....

Er is gekozen voor stichting Welzijnskwartier omdat de gemeente daar de meeste aansluiting mee heeft qua doelstellingen. Er wordt een andere werkwijze gehanteerd dan voorheen in Noordwijk gebruikelijk was. Jongeren moeten gezond, veilig en kansrijk kunnen opgroeien in de gemeente Noordwijk, stichting Welzijnskwartier levert hier een bijdrage aan. Er wordt meer ingezet op ambulant werken om de zichtbaarheid van het jongerenwerk te vergroten en om het jongerenwerk (nog) laagdrempeliger en toegankelijker te maken. Daarnaast wordt de samenwerking met partners rondom preventie en veiligheid benadrukt. Stichting Welzijnskwartier doet wat de gemeente belangrijk vindt. De nieuwe aanbieder van het jongerenwerk:

• is zichtbaar, door meer in te zetten op ambulant jongerenwerk (op straat), en flexibel gebruik te maken van een accommodatie/ruimte in een kern/wijk, bijvoorbeeld wanneer dat past bij een activiteit of doelgroep;
• richt zich op de belangrijkste doelgroep van het jongerenwerk: Jongeren in kwetsbare situaties met een verhoogd risico en/of beginnende, lichte problematiek. Maar verliest de andere doelgroepen niet uit het oog (álle jongeren 12-23 jaar, en jongeren met zware problematiek).
• is aanwezig in de hele gemeente, in alle kernen
• werkt nauw samen met partners en deelt met hun informatie over preventie en veiligheid.

Het Boerenburg project is overgenomen door Welzijnskwartier. Elke dinsdag, donderdag en zondag zijn er tussen 19.00 uur en 23.00 uur jongerenwerkers aanwezig in de containers. Zij gaan ook verder inventariseren wat de jongeren daar nodig hebben. Het vroegere Hangout in Noordwijk is er niet meer. Jongeren uit Noordwijk kunnen naar Jongerencentrum X-out in Noordwijkerhout, waar ook activiteiten georganiseerd worden.

Binnen het Welzijnskwartier zijn er zes vaste personeelsleden die ondersteund worden door vrijwilligers. Ook in Katwijk, Lisse, Hillegom en Teylingen is het Welzijnskwartier actief. Het contract werd vanochtend ondertekend door wethouder Dennis Salman en Piet van Arkel van stichting Welzijnskwartier. Het contract is voor twee jaar getekend met mogelijkheid tot verlenging tot maximaal 10 jaar. Dan moet er een nieuwe aanbesteding gaan plaatsvinden.

In een toekomstig Ronde Tafel Gesprek (RTG) zal stichting Welzijnskwartier zich gaan voorstellen zodat de raad kan kennismaken en vragen kan stellen aan de organisatie die uitvoering zal geven aan het jeugd- en jongerenwerk in Noordwijk.

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.