Datum: 22-09-2020 - 09:14
11
jan
'20
Presentatie WINTERREIS, het nieuwe project van KunstKlank
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Presentatie WINTERREIS, het nieuwe project van KunstKlank

Zondag 19 januari presenteert Herma van Piekeren, artistiek leider van KunstKlank, de plannen voor 2020 in het Cultuurcafé, samen met haar artistieke team en het projectkoor van KunstKlank. Het eerste project van KunstKlank staat in het teken van 75 jaar bevrijding...

WINTERREIS, een theatraal concert over de laatste winter van het verzet (’44-’45). Aan de basis staat een nieuw arrangement van de Winterreise van Schubert. De voorstelling symboliseert de zoektocht van de mens naar zichzelf - een reis naar binnen - én verwijst naar de laatste oorlogswinter, waarin het verzet in het geheim kranten uitgaf met teksten van hoop in duistere tijden.

Van 6 t/m 15 maart speelt WINTERREIS zich af in de drukkerij van Buijze Pers, waar de verzetskrant Hilversum III in de oorlog gedrukt werd. Voorafgaande aan de WINTERREIS vindt op zaterdag 8 februari de historische winterwandeling PROLOOG WINTERREIS plaats. Locatie Landgoed Sancta Maria, waar de basis lag voor de verzetskrant Hilversum III.

Ook wordt er vooruitgeblikt naar 2021 en 2022. We heten iedereen die KunstKlank een warm hart toe draagt, van harte welkom zondag 19 januari om 16.00 uur in Het Cultuurcafé Noordwijk. Zie ook de website van KunstKlank.

Foto: Monica Stuurop