Datum: 27-09-2021 - 06:30
10
jan
'20
Lintjesregen brandweer Noordwijk tijdens jaarlijkse nieuwjaarsreceptie.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Lintjesregen brandweer Noordwijk tijdens jaarlijkse nieuwjaarsreceptie.

Op 10 januari 2020 reikte burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld maar liefst 12 Koninklijke Onderscheidingen uit aan leden van de vrijwillige brandweer van Noordwijk. De feestelijke uitreiking vond plaats tijdens de korpsavond in Grand Hotel Huis ter Duin. De korpsen van Noordwijkerhout en Katwijk stonden paraat ...

zodat Brandweer Noordwijk een avond vrij had om als team deze bijzondere bijeenkomst te kunnen bijwonen. De volgende personen worden allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau:

1. De heer P.A. Bakker (Ab)

2. De heer N.E. Beije (Ed)

3. De heer S.S.P.L. van den Berg (Stefan)

4. De heer C. le Clercq (Cor)

5. De heer C.H. Hoppers (Cor)

6. De heer J.A. Meulendijk (Bram)

7. De heer L.D.C. Slofstra (Lodewijk)

8. De heer R.T. Vink (Rob)

9. De heer R. van der Wal (Rob)

10. De heer R.A. de Winter (René)

11. De heer A.L. van der Zalm (Toon)

12. De heer P.L. Zonneveld (Richard)

Nadere informatie over de gedecoreerden (in het kort):

1. De heer P.A. Bakker is sinds 1981 bij de vrijwillige brandweer. Na diverse scholingen is hij opgeklommen tot het niveau van Brandmeester en Officier van Dienst. Bij de vrijwillige brandweer is hij bevelvoerder, manschap en bijrijder autoladder. De heer Bakker is sinds 2011 ook werkzaam bij de Veiligheidsregio Hollands Midden, thans als specialist omgevingsveiligheid, brand, vergunningen.

2. De heer N.E. Beije werd aangesteld als Aspirant brandwacht en is sinds 1 maart 1988 bij de brandweer. Hij volgde diverse opleidingen tot het niveau Manschap B. De heer Beije is manschap B, chauffeur autoladder/hv/tankautospuit. Hij nam deel aan de werkgroep voor het onderhoud van het rollend materiaal. Hij geeft instructie aan de chauffeurs en de ladderspecialisten. Ook is hij beroepsbrandweer in Rotterdam.

3. Op 1 juni 1996 werd de heer S.S.P.L. van den Berg aangesteld als Aspirant brandwacht. Hij volgde diverse opleidingen tot het niveau Bevelvoerder. Behalve bevelvoerder is hij ook teamleider, instructeur, manschap en chauffeur autoladder/tankautospuit. Hij begeleidt oefeningen en geeft les aan collega’s. Daarnaast is de heer Van den Berg beroepsbrandweerman in de Veiligheidsregio Haaglanden, in de functie van bevelvoerder.

4. De heer C. le Clercq is sinds 1 juni 1996 bij de vrijwillige brandweer en werd aangesteld als Aspirant brandwacht. Hij volgde diverse opleidingen tot het niveau Manschap B. Hij is chauffeur op de autoladder/tankautospuit en is actief voor de personeelsvereniging.

5. De heer C.H. Hoppers werd op 1 mei 1992 aangesteld als Aspirant brandwacht en volgde diverse opleidingen tot Manschap B. Hij is sinds 1 mei 1992 bij de vrijwillige brandweer. Hij is werkzaam bij Estec en wordt de laatste jaren ingedeeld om de oefenavonden bij Estec te begeleiden en de manschappen te beoordelen.

6. De heer J.A. Meulendijk is sinds september 1998 bij de vrijwillige brandweer. Hij werd aangesteld als Aspirant brandwacht. Hij volgde diverse opleidingen tot het niveau Manschap B. Hij zit vaak op het eerste uitrukvoertuig en was daardoor bij vele incidenten hulpverlener.

7. De heer L.D.C. Slofstra is sinds 1 oktober 1999 bij de vrijwillige brandweer en werd aangesteld als Aspirant brandwacht. Hij volgde diverse opleidingen tot het niveau Bevelvoerder. In Noordwijk was hij bevelvoerder en chauffeur autoladder/tankautospuit. Na zijn verhuizing kwam hij op 1 juni 2019 in dienst bij de brandweerpost in Vaassen.

8. De heer R.T. Vink werd aangesteld als Aspirant brandwacht op 1 oktober 1999. Hij volgde diverse opleidingen tot het niveau Manschap B. Hij is bij de brandweer werkzaam als manschap en bijrijder autoladder. Daarnaast zit hij in de regionale werkgroep voor vrijwilligers en begeleidt hij nieuwe leden van de post Noordwijk.

9. De heer R. van der Wal is sinds 10 juli 1990 bij de vrijwillige brandweer. Hij werd aangesteld als Aspirant brandwacht en volgde opleidingen tot het niveau Brandmeester/Bevelvoerder. In Noordwijk is hij bevelvoerder, manschap en chauffeur autoladder/tankautospuit. Bij zijn werkgever Akzo Nobel is hij ook al 30 jaar lid van de vrijwillige bedrijfsbrandweer.

10. De heer R.A. de Winter is sinds 1 september 1998 bij de vrijwillige brandweer, waar hij werd aangesteld als Aspirant brandwacht. Hij volgde diverse opleidingen tot het niveau Bevelvoerder. Bij de post Noordwijk is hij bevelvoerder, manschap, bijrijder autoladder en oefenleider. Ook is hij teamleider van een groep brandwachten en begeleidt hij nieuwe manschappen tijdens hun studie voor de brandweerdiploma’s. Daarnaast heeft hij al jaren de functie van TCO-er (Team collegiale ondersteuning).

11. De heer A.L. van der Zalm werd aangesteld als Aspirant brandwacht op 1 juni 1996. Hij volgde diverse opleidingen tot Manschap B. Zijn taken zijn manschap en chauffeur autoladder/tankautospuit. Ook begeleidt hij schoolklassen bij een bezoek aan de kazerne.

12. De heer P.L. Zonneveld is sinds 1 september 1998 bij de vrijwillige brandweer en werd aangesteld als Aspirant brandwacht. Hij volgde diverse opleidingen tot het niveau Manschap B. Hij is chauffeur van de autoladder/tankautospuit, begeleidt nieuwe collega’s en steekt veel tijd en energie in de werkgroep voertuig/kazerneonderhoud. De heer Zonneveld is de motor van de kazerne Noordwijk en zorgt dat het materiaal altijd operationeel is.

Ook de dames werden niet vergeten. Alle partners van de gedecoreerden werden naar voren geroepen waar zij een attentie ontvingen. 

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.