Datum: 23-02-2020 - 18:01
08
jan
'20
Repair Café Northgo tijdelijk op nieuwe locatie.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Repair Café Northgo tijdelijk op nieuwe locatie.

Wat doe je met een tent die op een klein plekje lekt maar verder nog wel goed is? Of met koffiezetapparaat die niet meer werkt? Of met een grasmaaier die niet goed meer maait? Weggooien? Mooi niet! Op zaterdag 18 januari is er weer een Repair Café Northgo...

Ook in het nieuwe jaar draait het weer allemaal om repareren. Op zaterdag 18 januari, vanaf 14:00 uur, bent u weer van harte welkom bij het Repair Café Northgo en wel op een nieuwe locatie!

Het Repair Café Nortgho is op zoek naar een nieuwe locatie voor de bijeenkomsten. Als tijdelijke oplossing hebben wij onderdak kunnen vinden bij de korfbalvereniging Fluks aan de Nieuwe Zeeweg 50. Wij zijn er heel erg blij mee dat Fluks hun gezellige accommodatie aan ons ter beschikking heeft gesteld. Het zou jammer zijn als het Repair Cafe, net zoals Afvalloont, zou moeten stoppen. Het vervult toch een bepaalde behoefte van de inwoners en de gemeente om wat te doen aan de enorme afvalberg.

We gooien met zijn allen zo ontzettend veel weg en dat is vaak helemaal niet nodig. Door repareren te promoten, wil het Repair Café Northgo bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg, maar ook de kunst van het zelf repareren te promoten. En ook voor de eigenaren van de spullen scheelt het geld als er geen nieuw apparaat aangeschaft hoeft te worden.

Tussen 14:00 en 17:00 uur staan diverse vaklieden klaar: elektriciens, naaister, en andere technische deskundigen om te helpen bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap en diverse materialen zijn aanwezig. Neem je kapotte spullen mee van thuis zoals broodroosters, lampjes, föhns, kleding, fietsen, speelgoed, computers... alles wat het niet meer doet, is welkom. De vaklui in het Repair Café weten bijna altijd raad.

Het Repair Café brengt ook buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact. Als je samen met een tot dan toe onbekende buurtgenoot een fiets, een cd-speler of een broek hebt gerepareerd, bekijk je die persoon toch anders als je hem of haar de volgende keer op straat tegenkomt. Samen repareren kan leiden tot heel leuke contacten in de buurt.

Het Repair Café Northgo organiseert iedere 3e zaterdag van de maand een gezellige repareer bijeenkomst. Kijk ook op onze website van Repair Café Northgo of volg ons via facebook.

Heeft u vragen dan kunt u ons bereiken op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.