Datum: 20-09-2021 - 04:26
31
dec
'19
Regioburgemeesters Politie-eenheid Den Haag sturen brandbrief naar minister.
Geschreven door blikopnoordwijkerhout

Regioburgemeesters Politie-eenheid Den Haag sturen brandbrief naar minister.

Burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld heeft op verzoek van de fractievoorzitters middels een brief, de gemeenteraad van Noordwijk geïnformeerd over de meest actuele stand van zaken met betrekking tot de beschikbare politiecapaciteit. De 27 regioburgemeesters van de Politie-eenheid Den Haag hebben de afgelopen tijd hun zorgen geuit aan de minister van Justitie en Veiligheid...

over de verhoogde druk op de beschikbare politiecapaciteit als gevolg van toenemende landelijke prioriteiten die volgens de regioburgemeesters voorrang krijgen op lokale prioriteiten. Politiechef Henk Woppenkamp van de Politie Teylingen-Noordwijk sprak in een eerder interview in het Leidsch Dagblad ook al zijn zorgen uit over het tekort aan politieagenten. De burgemeester geeft in de brief bij de gemeenteraad aan dat als men dat wenst, in het bijzijn van de politiechef hierover van geachte te willen wisselen met de raad.

Lees in de fotogalerij de brandbrief van regioburgemeester Den Haag Johan Remkes, namens de 27 regioburgemeesters, gericht aan minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid.

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.