21
dec
'19
Northgo vraagt in 2020 aandacht voor de ziekte dementie.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Northgo vraagt in 2020 aandacht voor de ziekte dementie.

In december is het op het Northgo College altijd goede doelenmaand. Leerlingen zamelen geld in voor een goed doel en vóór de kerstvakantie is er dan een mooi bedrag aan geld bij elkaar gebracht. Dit schooljaar gaat dat op een andere manier...

Op vrijdag 20 december is de aftrap gegeven voor een actie voor een goed doel dat de school het hele jaar gaat steunen. Jaarrond zal er op een aantal momenten aandacht gevraagd worden voor dementie. En natuurlijk zal er ook geld ingezameld worden. De actie loopt van 20 december 2019 tot en met 18 december 2020.

Tijdens de kick off is er al een mooi startbedrag ingezameld van € 1495,31.

Dementievriendelijk

Op 20 december was er voor alle leerlingen een programma in de aula dat begon met een kort officieel gedeelte. Sandra de Jonge is medewerker bij Groot Hoogwaak en één van de initiatiefnemers van ‘Een dementievriendelijk Noordwijk’. Sandra vertelde in een bomvolle aula aan de leerlingen hoe het is voor mensen om te leven met dementie. Ze vertelde ook wat er gedaan kan worden om het de patiënten en ook de mensen in hun omgeving het leven wat gemakkelijker te maken. Ze wees de leerlingen op de website dementievriendelijknoordwijk.nl, waar een online basistraining is te vinden, die door iedereen gedaan kan worden. Deze basistraining heet ‘GOED’ en legt uit wat je kunt doen met Geruststellen, Oogcontact, Even meedenken en Dankjewel.

Kerstbingo
Na het praatje van Sandra was het tijd voor de muzikale kerstbingo. Een groot aantal Noordwijkse ondernemers had voor deze bingo spontaan prijzen beschikbaar gesteld. Uiteraard gaat de opbrengst van de verkoop van de bingokaarten naar het goede doel.

Vervolg van de actie
Tijdens een aantal momenten in het schooljaar zal de actie terugkomen. Het programma hiervoor is in de maak. Het streven is om de leerlingen door middel van aandacht voor dementie bewust te maken van het feit dat 1 op de vijf Nederlanders aan deze ziekte lijdt. Met die bewustwording kan ook duidelijk gemaakt worden wat leerlingen kunnen doen als zij in aanraking komen met een dementiepatiënt. En uiteraard hopen we op vrijdag 18 december een mooi bedrag te overhandigen aan de twee zorginstellingen in Noordwijk.