Datum: 27-09-2021 - 06:27
18
dec
'19
Samenwerking tussen Grand Hotel Huis ter Duin en KTS Voorhout.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Samenwerking tussen Grand Hotel Huis ter Duin en KTS Voorhout.

Op dinsdag 17 december is de handtekening gezet voor de nieuwe samenwerking tussen Grand Hotel Huis ter Duin en KTS Voorhout. Arjan Houwaart, Teamleider leerjaar 3/4 HBR en Stephan Stokkermans, Managing Director Grand Hotel Huis ter Duin, deden dit onder toeziend oog van leerlingen, trotse ouders, pers en genodigden in het vijf sterren hotel...

Ook voor de groep talenten van de KTS die speciaal geselecteerd zijn om dit traject te volgen was een hoofdrol weggelegd. Zij tekenende de contracten waardoor de eerste fase van deze nieuwe samenwerking in januari 2020 inhoudelijk gaat beginnen.

Inspire. De nieuwe samenwerking tussen de beide partijen is snel tot stand gekomen. Binnen 3 maanden is het traject opgezet. In de naam hadden ze elkaar snel gevonden. Zowel de KTS Voorhout en Huis ter Duin staan beide voor het inspireren en het laten groeien van mensen. In het geval van de KTS zijn het de leerlingen, waar zij elke dag weer het beste uit proberen te halen. Bij Huis ter Duin proberen zij elke keer weer te inspireren in een unieke gasten beleving.

Chef de Cuisine van Breakers Beach House, Ben van der Ark, is het boegbeeld van de samenwerking Inspire. Als oud-leerling van de KTS was de liefde voor het koken er al vroeg. Alleen merkt hij dat hedendaags de liefde voor de horeca bij de jongeren afneemt. De grootste vraag is dan ook hoe deze liefde weer terug te brengen en hoe ze de stap naar de horeca gaan maken.

Samen met het team van Huis ter Duin en de KTS creëerde Ben Inspire. Door middel van het meedraaien op de werkvloer en masterclasses in één van de vijf keukens van het hotel leren de leerlingen de fijne kneepjes van het vak. Maar ook de chefs van Huis ter Duin gaan naar de KTS om daar hun kennis te delen.

Uiteraard is de KTS verheugd met de samenwerking. Ton de Groot, directeur KTS Voorhout: “Op school proberen wij zo veel mogelijk te doen in de praktijk. Er is al een eigen restaurant en een bakker, maar nu gaan de leerlingen ervaren hoe het is om te koken op de werkvloer. De plannen om samen met het bedrijfsleven te kijken naar mogelijkheden waren er al. Alleen kwam Huis ter Duin op het juiste moment. Samen gaan we voor een langdurige en inhoudelijke samenwerking. De belangrijkste factor is de combinatie tussen school en het bedrijfsleven.”

Huis ter Duin Academy Tijdens de officiële lancering kondigde Stephan Stokkermans tevens aan dat het hotel een aantal maanden geleden de keuze heeft gemaakt om de Huis Ter Duin Academy te starten. Het wordt een opleidingsinstituut voor mensen die willen groeien. Hij zegt hierover: ‘ We zien dat de samenleving veranderd en daarmee ook nieuwe verhoudingen ontstaan op het gebied van werken en leven. Dit geldt ook voor de horeca. Er moet met een open blik naar de toekomst gekeken worden en vervolgens moet daarop worden ingespeeld. Vandaar dat de keuze voor de Academy. Alleen heb je daar wel de juiste partners voor nodig om daarmee zowel vanuit het onderwijs als het werkveld de verbindende factor te kunnen zijn. We zijn dan ook heel trots dat onze eerste partner de KTS Voorhout is. Een hele mooie opleiding. Niet alleen als het gaat om de horeca en brood, maar ook op andere vlakken van het werkveld. En wij denken door deze samenwerking het regionale onderwijs maar ook het regionale bedrijfsleven met elkaar te kunnen verbinden.

Over KTS Voorhout De KTS Voorhout is een vmbo-school waar je opgeleid wordt voor een vak. Daarbij gaan we uit van de mogelijkheden van de leerling. De KTS Voorhout laat de leerlingen ‘leren’ door te doen. Om deze doelstellingen waar te kunnen maken, bieden zij de leerlingsn alle opleidingsmogelijkheden binnen het vmbo aan: basisberoepsgerichte leerweg, kaderberoepsgerichte leerweg en technomavo (theoretische leerweg). De Voorhoutse school kiest voor duidelijke vakrichtingen met een goed toekomstperspectief met de volgende uitstroomprofielen: Bouwen, Wonen en Interieur (BWI), Horeca, Bakkerij en Recreatie (HBR), Produceren, Installeren en Energie (PIE). https://www.teylingen-college.nl/kts/

Over Grand Hotel Huis ter Duin Gelegen op het hoogste duin van Noordwijk is Grand Hotel Huis ter Duin de ultieme get-a-way aan zee; uitwaaien op het strand, culinaire genieten en ontspannen in de spa. Het hotel beschikt over drie restaurants waaronder Restaurant Latour, de trotse bezitter van een Michelin ster. Voor een lunch of diner is men van harte welkom bij Brasserie La Terrasse en Breakers Beach House. Andere faciliteiten zijn de sfeervolle Van Diepeningen lounge en het MC Wellness Centre, heerlijke plekken om te ontspannen. Grand Hotel Huis ter Duin heeft 230 luxe kamers, 20 suites en 4 penthouses met allen uitzicht op de Noordzee of de omgeving van Noordwijk. www.huisterduin.nl

Foto's: PR Huis ter Duin

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.