Datum: 27-09-2021 - 07:09
18
dec
'19
Wonderfoon voor gasten Stichting met je Hart (foto's en filmpje).
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Wonderfoon voor gasten Stichting met je Hart (foto's en filmpje).

Tijdens een ontmoeting van Stichting met je hart bij Gebr. Straathof bracht Hanneke van Wieringen van Han’s on Board vandaag een bezoek met tevens een (kerst)cadeau voor alle gasten van de stichting. Aan mevrouw van Elk de eer om het cadeau in ontvangst te nemen. Het was een wonderfoon. Dit is een oude PTT telefoon die is omgebouwd tot mini-jukebox. Wanneer men de hoorn van de haak pakt...

horen ze een kiestoon, als men dan vervolgens een nummer tussen de 0-9 draait wordt er muziek uit vroegere jaren gespeeld. Die muziek, samen met een apparaat dat ook uit hun verleden komt, blijkt een mooi middel om deze ouderen te activeren, rust te geven en ook soms te emotioneren. Oftewel, een wonderbaarlijke telefoon……

Mevrouw van Elk was zichtbaar verrast en zong uit volle borst mee. De wonderfoon zal tijdens ontmoetingen, daar waar mogelijk is, meegenomen worden zodat meerdere gasten hier plezier aan kunnen beleven. Aangezien Hanneke zelf 2,5 jaar vrijwilliger is van Stichting met je hart, was het voor haar al snel duidelijk dat zij de wonderfoon aan hen wilde sponsoren. De wonderfoon is een initiatief van Aad van der Linden en Henk Bakker.

Klik hier voor het filmpje van de ingebruikname door mevrouw van Elk.

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.