Datum: 26-02-2020 - 23:47
17
dec
'19
Project Parallel Boulevard in de 'spaarstand'
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Project Parallel Boulevard in de 'spaarstand'

De herinrichting van de Parallel Boulevard wordt voorlopig uitgesteld. De werkzaamheden starten naar verwachting pas in het najaar van 2021. We gaan de komende maanden nieuwe stikstofberekeningen doen. Dit komt met name door een uitspraak van de Raad van State over 'Programma Aanpak Stikstof'...

Vanaf 1januari 2020 gaan we in de 'spaarstand' en wordt er voorlopig met beperkte bezetting aan het project gewerkt. Wij leggen u graag uit, wat dit voor u en voor ons betekent.

Gevolgen uitspraak Raad van State
Noordwijk aan Zee ligt in de buurt van beschermd natuurgebied, de duinen. Dit zijn de zogenaamde Natura 2000 gebieden. De uitspraak van de Raad van State uit mei 2019 heeft gevolgen voor de herinrichting van de Parallel Boulevard. De uitspraak bepaalt dat werkzaamheden in de buurt van Natura 2000 gebieden opnieuw getoetst moeten worden op de uitstoot van stikstof. Als gevolg van deze uitspraak werkt de landelijke overheid hard aan een nieuw stikstofbeleid. Halverwege 2020 worden nieuwe voorwaarden en maatregelen voor het verkrijgen van vergunningen voor bouw- en wegwerkzaamheden verwacht. Deze voorwaarden zijn van grote invloed op de aanpak, de planning en het geld dat nodig is voor de uitvoering van ons project.

Aanbesteding kan pas later
In afwachting van het landelijke beleid doen we alvast onderzoek naar de omvang van de stikstofuitstoot die we tijdens de uitvoering kunnen verwachten. De resultaten van de nieuwe berekeningen hebben we nodig voor het verkrijgen van een natuurvergunning. Ook gebruiken we de resultaten om duidelijke voorwaarden aan toekomstige aanbiedingen van aannemers te stellen. Tot die tijd ligt de aanbesteding stil. Het definitieve ontwerp voor de herinrichting en de gekozen methode voor drainage blijven hetzelfde.

Tijdelijke bemaling
De drie tijdelijke pompen in de Gasthuissteeg en op het Jan Kroonsplein houden het grondwater onder controle. De elektrische pompinstallaties stoten geen stikstof uit. Daardoor staan deze installaties volledig buiten de stikstofdiscussie en kunnen ze gewoon blijven pompen.

Project 'in de spaarstand'
Vanaf 1januari 2020 staan we 'in de spaarstand'. Dit betekent dat we met beperkte bezetting aan het project werken. Pas als duidelijk is aan welke definitieve vergunningseisen de aannemers moeten voldoen, gaat het projectteam weer op volle kracht verder.

Contact met het projectteam
De projectleden vanuit de gemeente Noordwijk zijn voorlopig uw eerste aanspreekpunt voor vragen. U kunt ze nog steeds via parallelboulevard.nl/contact bereiken. Via de website www.parallelboulevard.nl en digitale nieuwsbrieven houden wij u op de hoogte van de voortgang van het project.

Vragen voor nu?
Heeft u naar aanleiding van deze brief nog vragen? Neem dan contact op met de omgevingsmanagers Vincent van der Burgt en Marcel Floor via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Met vriendelijke groet,

Projectteam Parallel Boulevard