Datum: 08-12-2021 - 01:39
09
dec
'19
Korfbal: Fluks komt net te kort tegen koploper Thor.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Korfbal: Fluks komt net te kort tegen koploper Thor.

Dit weekend stond de wedstrijd tegen de ongeslagen koploper Thor uit Rotterdam op het programma. Het team van Enrico Mud wordt nog steeds geteisterd door blessures, dus het beloofde op voorhand een zware middag te worden. Het begin was goed, binnen mum van tijd nam Fluks een 2-0 voorsprong. Thor trok de stand echter al snel weer recht,...

en de hele wedstrijd zouden de teams elkaar in evenwicht blijven houden. Het publiek werd getrakteerd op een interessante wedstrijd tussen 2 spelstijlen. Waar Fluks door snelle aanvallen probeerde een gat te vinden in de Thor defensie, moesten de Rotterdammers het hebben van geduldige, trage aanvallen waarin met name de heren voor gevaar zorgden.

Sebastiaan Mud was op dreef en wist voor het rustsignaal al 4 maal raak te schieten. Bij rust leidde Fluks met 11-9. Na rust bleef het een spannende strijd, waarbij het op momenten onvriendelijk werd en de scheidsrechter het spel enkele malen stil moest leggen om de gemoederen tot bedaren te brengen. Fluks liet zich hierdoor uit het spel halen, en kwam na rust uiteindelijk slechts 4 maal tot scoren. En dat bleek te weinig om de overwinning binnen te halen.

In de spannende slotfase hield Thor de opgebouwde voorsprong vast, en trok met 15-16 aan het langste eind. Hierdoor blijft Fluks op 3 punten uit 3 wedstrijden staan, en hoewel de komende wedstrijden tegen op papier mindere tegenstanders op het programma staan, zal het niet meevallen om de opgelopen achterstand in te halen en moet er nog veel gebeuren om de kampioensambities waar te maken.

Scores namens Fluks: Sebastiaan Mud (5), Willemiek van Duijn (4), Wouter Westgeest (3), Marloes Varkevisser, Demi van Duin, en Joek Kwakernaak.

Volgende week staat de laatste wedstrijd van 2019 op het programma: uit bij DOC in Bussum.

Foto: Sebastiaan Mud kijkt toe terwijl Sanne Koch een rebound pakt.

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.