Datum: 18-05-2022 - 08:42
04
dec
'19
DOEN! stelt vragen aan college over klachten taxichauffeurs Palaceplein.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers

DOEN! stelt vragen aan college over klachten taxichauffeurs Palaceplein.

De inwoners van onze gemeente komen al geruime tijd met gerichte klachten over het gedrag van taxichauffeurs op de taxistandplaats Palaceplein. De klachten betreffen onder meer het rekenen van woekerprijzen, het weigeren van klanten voor kleine ritjes en niet mogen betalen met pin. In het weekend (en vooral ‘s nachts) betreft het heel vaak jongeren, voornamelijk meisjes, die soms door omstandigheden...

snel willen vetrekken. Door het gedrag van sommige chauffeurs voelen ze zich geïntimideerd, onveilig en gedwongen om toch op afwijkende voorwaarden een taxi te nemen. Deze taxi’s vragen direct een vaste prijs, ver boven de normale ritprijs, zijn intimiderend en gebruiken geen taximeter.

Alvorens deze vraag aan het college te stellen, heeft DOEN! informatie ingewonnen bij Taxi Brouwer om te horen of deze klachten bekend en herkenbaar zijn. De inwoners die met klachten
kwamen gaven duidelijk aan dat Taxi Brouwer en Taxi De Jong als wel betrouwbaar naar voren kwamen. Hun chauffeurs zijn ook ‘s nachts aanwezig op het Palaceplein en zij gaven aan dat zij de klachten ook herkenden.

Vragen:
1) is het college bekend met deze problematiek?

2) is het mogelijk om hier iets aan te doen, bijvoorbeeld door het afgeven van een keurmerk en alleen de
bedrijven met een keurmerk toe te staan op de taxistandplaatsen in Noordwijk?

3) hier op te handhaven?

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.