Datum: 06-07-2022 - 11:39
04
dec
'19
Kerstconcert Schola Gregoriana Noordwijk.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers

Kerstconcert Schola Gregoriana Noordwijk.

Op woensdag 11 december wordt door het bekende Schola Gregoriana Noordwijk van 20.00 tot 21.00 uur in de Maria ter Zee kerk het jaarlijkse kerstconcert gegeven. Koorleider Rens Tienstra (o.a. als dirigent/muziekdocent verbonden aan de Kathedraal en Koorschool Sint Bavo in Haarlem) selecteerde uit middeleeuwse manuscripten...

de mooiste gezangen voor deze tijd van het jaar. Ze variëren van Italiaanse lofzangen en Spaanse pelgrimsliederen tot Laaglandse eenvoud. Dit kerstconcert is een terugkeer naar de mystiek van verstilde melodieën met een ziel.

Het meditatieve karakter ervan biedt een moment van reflectie in de traditioneel zo drukke kerstperiode. Het concert wordt instrumentaal ondersteund door Jos en Renata van der Hulst op draailier, harp en fluit. Na afloop schenkt de Schola warme chocolademelk en glühwein bij een stukje kerststol.

Inschrijven kan via www.palliam.nl Het concert wordt gehouden in de Maria ter Zee kerk, Nieuwe Zeeweg 73, Noordwijk en de toegang bedraagt € 10,-.

Voor meer informatie over deze -en andere- bijeenkomsten: Tiny van Westerop, Адрес электронной почты защищен от спам-ботов. Для просмотра адреса в вашем браузере должен быть включен Javascript. of 06 12 08 34 23. Zie voor het volledige programma de website van Palliam.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.