02
dec
'19
Korfbal: Moeizaam gelijkspel Fluks.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Korfbal: Moeizaam gelijkspel Fluks.

Na de goede seizoenstart vorige week trad Fluks deze week in de eigen zaal aan tegen Nikantes uit Rotterdam. Vooraf werd gerekend op een overwinning (gebaseerd op de resultaten van Nikantes tijdens het veldseizoen), maar al snel na het begin werd duidelijk dat het geen gemakkelijke middag zou worden. Het eerste deel ...

van de wedstrijd was het continu Nikantes dat de voorsprong nam. Fluks had het verdedigend lastig, en brachten aanvallend te weinig. Pas toen Joek Kwakernaak van grote afstand raak schoot en daarmee 4-4 op het bord zette, en Wouter Westgeest daarna 2 maal kort achter elkaar tot scoren kwam, leek Fluks grip op de wedstrijd te krijgen.

Joost Passchier en Sebastiaan Mud vochten met hun tegenstanders mooie gevechten uit onder de korf en pakten steeds meer rebounds. Toch wist Nikantes terug te komen, en onder toeziend oog van een goed gevulde tribune (en Sinterklaas) stond halverwege 8-8 op het scorebord.

Na rust was het opnieuw Nikantes dat keer op keer de voorsprong nam, doordat zij een stuk efficiënter met de kansen omgingen. Fluks moest alle zeilen bijzetten om in het spoor te blijven, ondermeer door 2 gemiste strafworpen. Met nog 3 minuten te gaan leek de wedstrijd toch nog in de schoot te vallen van de Noordwijkers toen Wouter Westgeest 17-16 aantekende. Nikantes scoorde echter de gelijkmaker, en na een spannende laatste minuut waarin beide ploegen nog een kans op de winnende treffer kregen, eindigde de wedstrijd in een 17-17 gelijkspel.

Scores aan Fluks zijde: Wouter Westgeest en Joek Kwakernaak (beiden 6), Marloes Varkevisser, Willemiek van Duijn, Demi van Duin, Sebastiaan Mud en Joost Passchier (allen 1). Na afloop was het de vraag of er een punt verloren of een punt gewonnen was. Coach Enrico Mud hield het op een beetje van beide. Om daaraan toe te voegen: “Mogelijk hebben we vandaag 2 kampioenskandidaten aan het werk gezien, die elkaar in evenwicht hielden”.

Volgende week komt koploper Thor op bezoek in de sporthal aan de Duinwetering, en om aanspraak te maken op het kampioenschap zal Fluks een goed resultaat moeten boeken. De wedstrijd begint om 17.20.

Archieffoto van Fluks: Joost Passchier in duel onder de korf.