Datum: 03-06-2020 - 18:24
01
dec
'19
Noordwijk Winter Wonderland voor de vijfde keer geopend.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Noordwijk Winter Wonderland voor de vijfde keer geopend.

Noordwijk Winter Wonderland is weer geopend. Op donderdag 28 november jl. werden voor de vijfde achtereenvolgende maal de deuren geopend van het grootste winterevenement in Noordwijk. Twee maanden lang zal de Zwitserse Alpenstube op het terrein van het Zuiderbad geopend zijn voor winters vermaak. Zoals gebruikelijk ...

werd het evenement geopend met een grootste grootse sponsoravond op en rond de 150 m2 ijsbaan in de Zwitserse Alpenstube. Ook dit jaar was het Michiel en Martijn van den Berg gelukt om een bekende Nederlander te strikken voor de officiële opening. Oud-international Dirk Kuijt had de eer de officiële opening te verrichten samen met de wethouder voor evenementen in Noordwijk, Roberto ter Hark.

Namens de Gemeente Noordwijk dankte Ter Hark de initiatiefnemers van Noordwijk Winter Wonderland “voor het wederom realiseren van een groots evenement, dat Noordwijk ook in de winter op de kaart zet”. Dirk Kuijt trad op namens zijn Dirk Kuijt Foundation, die projecten en evenementen stimuleert ten behoeve van sportbeoefening door mensen met een lichamelijke of psychische beperking. Een deel van de entreegelden van de schaatsbaan zal dit jaar worden geschonken aan de Dirk Kuijt Foundation.

Noordwijk Winter Wonderland is geopend tot en met zondag 26 januari a.s. Gedurende acht weken worden er op en rond de ijsbaan allerlei activiteiten georganiseerd. Zoals bingo avonden, een pub quiz en Zwitserse specialiteitenavonden. Maandag 2 december is er gestart met het schoolschaatsen voor de kinderen vanaf groep 5 van alle basisscholen in Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk. Met een touringcar worden tot en met half januari kinderen van school naar de ijsbaan gebracht om met de schoolvriendjes te komen schaatsen. Het schoolschaatsen wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Gemeente Noordwijk.

Noordwijk Winter Wonderland is elke dag geopend. De entree is gratis, het huren van schaatsen kost 7 euro. Voor de agenda en actuele openingstijden wordt geadviseerd de website van Noordwijk Winter Wonderland te raadplegen. Ook blijf je volledig op de hoogte via Facebook.

Foto: Richard van Egmond.

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • TuinExtra in Noordwijk vanochtend overvallen. (update: politie oproep getuigen)