Datum: 17-02-2020 - 13:57
01
dec
'19
Strandrups geeft de strijd niet op en komt met een reactie.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Strandrups geeft de strijd niet op en komt met een reactie.

Stichting Outdoor4Disabled komt met een reactie op de diverse berichten in de media, over het voortbestaan van de Strandrups. In de media staan voornamelijk berichten waarin de gemeente en het ministerie hun bevindingen uiten, maar de Strandrups geeft niet op! Op korte termijn komt de stichting met een juridisch...

onderbouwd document waar zij met feiten willen aantonen dat het strand geen openbare weg is, en het college een ontheffing mag verlenen voor het rijden op het strand.

Stichting Outdoor4disabled is al lang aan het onderzoeken op welke wijze de Strandrups wel een ontheffing zou kunnen krijgen om op het strand te rijden. In de APV van de gemeente Noordwijk staat dat het strand geen openbare weg is, maar een openbare plaats, dus dan zou het college van Noordwijk zelf een ontheffing mogen verlenen voor het gebruik van het strand, zoals nu al is geregeld.

 

De gemeente pleit ook voor het weer laten rijden van de Strandrups in het nieuwe seizoen, en heeft aan het ministerie de kernvraag gesteld of er in dit geval sprake is van een voertuig dat als onveilig moet worden beschouwd of is er "slechts" sprake van een dermate uniek voertuig dat het administratief gezien niet mogelijk is om er een kenteken aan toe te kennen? 

De stichting wil er echt alles aan doen om de Strandrups te laten blijven rijden, mocht dat uiteindelijk niet meer in Noordwijk kunnen, ook al gaan ze daar nog niet van uit, dan is de Strandrups welkom in andere kustplaatsen. Inmiddels hebben maar liefst 20.000 gasten genoten van de ritten op het strand.

Kijk voor een impressie van een aantal bijzondere ritten op de facebookpagina van de Strandrups.