Datum: 08-07-2020 - 06:12
30
nov
'19
Ondanks petitie geen paarden toegestaan bij Langevelderslag.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Ondanks petitie geen paarden toegestaan bij Langevelderslag.

Ondanks instemming met een motie betreffende de openstelling van afrit 27 voor ruiters en het overhandigen van een petitie met 1283 handtekeningen is er geen aanpassing van het verbod gekomen en blijft het verbod om met een paard gebruik te maken van deze afrit gehandhaafd...

Het verbod geldt al tientallen jaren en is onder andere ingegeven door het feit dat die afrit één van de meest drukke afritten is en de combinatie van ruiters en vele voetgangers, met gelet op de veiligheid, onwenselijk wordt geacht. Uit het grote aantal ingezamelde handtekeningen blijkt niet alleen een brede steun voor het verzoek tot openstelling, maar kennelijk is er ook veel animo voor het gebruik van de afrit. In de motie wordt op de veronderstelling gewezen dat het vooral zal gaan om ruiters die met het paard in een trailer naar de Langevelderslag zullen komen. Dat betekent dat er juist ruiters die verder van het strand wonen naar de afrit zullen komen. Openstelling van deze afrit zal dan naar verwachting niet alleen leiden tot een intensiever gebruik van de afrit maar ook leiden tot meer ruiters op het strand.

Het college is van mening dat paardrijden niet geheel zonder risico is. Het kan gevaar opleveren voor zowel de ruiter als voor andere strandbezoekers. Ruiters zijn zich daar over het algemeen goed van bewust maar de kans van een op hol geslagen paard blijft aanwezig en het risico op ongelukken neemt toe wanneer het aantal paarden op het strand toeneemt.

Het college is van mening dat het openstellen voor paarden een negatieve invloed zal hebben op de gebruikers van de afrit en op bezoekers van het strand in zijn geheel, dat een beslissing van die openstelling niet genomen kan worden. Het college heeft weliswaar gehoor gegeven aan de in de motie verwoorde oproep, maar is daarbij tot de conclusie gekomen dat ze geen kans zien op korte termijn over te gaan tot het openstellen van afrit 27 voor ruiters.

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • TuinExtra in Noordwijk vanochtend overvallen. (update: politie oproep getuigen)