Datum: 27-09-2021 - 06:36
19
nov
'19
PUUR dient rondvraag in betreffende verkeersveiligheid Koningin Wilhelmina Boulevard.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

PUUR dient rondvraag in betreffende verkeersveiligheid Koningin Wilhelmina Boulevard.

Het raadslid Gerben van Duin dient de volgende rondvraag in voor behandeling in de debatraad van 19 november 2019. Sinds kort is de K.W. Boulevard van Noordwijk verkeerstechnisch ingericht met de mogelijkheid om aan twee zijden te kunnen parkeren. Eén van de mogelijke oplossingen...

om urgente parkeertekorten op te lossen. Nu de realisatie in rap tempo heeft plaatsgevonden komen de eerste zorgen vanuit de inwoners over de ontstane verkeersonveilige situatie. Eén van de quotes op social media “het duurt niet lang eer de eerste ongelukken gaan plaatsvinden, er is nauwelijks ruimte voor een fietser of en scooter tussen al die auto’s, en dan heb ik het niet eens over inparkeren aan beide zijde en tegen het fietsverkeer in, of het openslaan van deuren bij het uitstappen. Dit buiten de esthetische uitstraling van de K.W. Boulevard.”

Buiten het feit dat de K.W. Boulevard er inderdaad niet fraaier op geworden is, is het vooral de verkeersveiligheid die onze partij momenteel bezig houdt. PUUR verneemt graag de antwoorden van het college op de volgende vragen:

1. Heeft de gemeente Noordwijk, voor aanvang van de werkzaamheden, een verkeerstechnische risico analyse gemaakt over de verkeersveiligheid van tweezijdig parkeren op de K.W. Boulevard?

2. Zo ja, kunt u deze met de gemeenteraad delen.

3. Zo nee, bent u bereid de huidige verkeerssituatie nauwgezet in ogenschouw te nemen en op de voet te volgen om indien nodig op tijd verkeerskundige aanpassingen te plegen.

4. Wilt u de gemeenteraad op de hoogte te houden van de resultaten.

Gerben van Duin PUUR

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.