Datum: 08-07-2020 - 05:47
13
nov
'19
Rondetafelgesprek o.a over themajaar 2020 en nieuwe raadszaal.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Rondetafelgesprek o.a over themajaar 2020 en nieuwe raadszaal.

Op dinsdagavond 12 november 2019 vond er op het gemeentekantoor van Noordwijkerhout een rondetafelgesprek plaats. Bij het agendapunt ‘spreekrecht’ werd ingesproken over het Themajaar 2020 en de nieuwe raadszaal....

Daarnaast was er een inspreekster over problemen met het leerlingenvervoer en insprekers over het autoluw maken van het centrum van Noordwijkerhout. Aansluitend waren er presentaties over het welzijnswerk en de huisvesting van de nieuwe raadszaal.

Themajaar 2020 Er waren drie insprekers voor het raadsvoorstel Themajaar 2020. Het college stelt hierin voor om het bedrag voor de viering van 75 jaar vrijheid op te waarderen van 60.000 naar 100.000 euro. De insprekers stelden onder andere voor om het budget verder te verhogen. Zij riepen dan ook alle partijen op het op 15 oktober aangehouden amendement van D66, VVD, CDA, PvdA en PUUR om 140.000 euro uit te trekken voor het Themajaar 2020 te steunen.

Nieuwe raadszaal Aan het eind van de avond gaf de heer Janson namens de werkgroep huisvesting een presentatie over de drie uitgewerkte scenario’s voor een raadszaal in de nieuwe gemeente Noordwijk. De eerste optie is om de huidige bibliotheek van Noordwijkerhout te verplaatsen naar de dorpskern en de locatie te verbouwen tot nieuwe raadzaal. De tweede mogelijkheid is om de huidige binnenplaats van het gemeentehuis in Noordwijk te overkappen en hier de nieuwe raadszaal te vestigen. De derde optie betreft de uitbouw van de raadszaal van de oude gemeente Noordwijk. Ook vormen de bouw van appartementen en een parkeergarage onderdeel van dit plan.

De werkgroep stelt voor om de eerste optie als voorkeursvariant uit te werken en uit te voeren. De raadsleden zullen zich hier aanstaande dinsdag verder over buigen.

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • TuinExtra in Noordwijk vanochtend overvallen. (update: politie oproep getuigen)