Datum: 30-06-2022 - 06:34
13
nov
'19
Agenda Palliam: Filosoof Henk van der Waal over mystiek, Zing je Vrij en Breek de Week: Leven met compassie.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers

Agenda Palliam: Filosoof Henk van der Waal over mystiek, Zing je Vrij en Breek de Week: Leven met compassie.

Wie ben je eigenlijk? Wat doe je hier? Waar ga je naar toe?’ Met deze grote vragen gaat filosoof en schrijver Henk van der Waal op vrijdag 22 november bij Palliam aan de slag. Niet voor niets, want soms lijkt het erop dat religie nog maar weinig houvast biedt en de wetenschap iedere levensvraag uit de weg gaat...

Hij publiceerde vorig jaar het goed ontvangen boek: 'Mystiek voor goddelozen'. Een ambitieuze poging om mystieke ervaringen op een filosofische manier te begrijpen. In zijn verhaal word je uitgedaagd om op grond van je eigen ervaringen het leven te doorgronden en vorm te geven. Henk benoemt het onbestemde, geeft er vorm aan en maakt het toegankelijk voor iedereen. Hij neemt je in deze lezing mee in een gepassioneerde zoektocht naar de wijsheid en schoonheid van mystiek. Dat brengt rust in ons gejaagde bestaan en roept bijna als vanzelf het geluk in ons wakker. Wil je ook geïnspireerd raken door deze eigentijdse filosoof en zijn ideeën? Kom dan op vrijdag 22 november van 19.30 tot 21.30 uur naar Palliam, Nieuwe Zeeweg 75 in Noordwijk.

Op maandag 18 november is er onder leiding van Ellen Spaargaren van 19.30 tot 21.30 uur weer een workshop mantra zingen in de Roef (naast de Bartholomeuskerk in Voorhout). Het mantra zingen zorgt ervoor dat je vrij in het moment bent. Om het effect van een mantra te ervaren, hoef je niet te weten wat de tekst letterlijk betekent. Sterker nog, zodra je precies weet wat je zegt, kun je daarover gaan nadenken en dat is juist niet de bedoeling. De term mantra komt uit het Sanskriet. ‘man’ staat voor ‘denken’ en ‘tra’ voor ‘bevrijden’. Mantra zingen is jezelf bevrijden van gedachten. Je focust je eigenlijk op iets groters dan jezelf zodat je positieve energie krijgt. Ben je benieuwd of dit ook iets voor je is? Kom het eens uitproberen. Je bent van harte welkom! De bijdrage is € 5,-.

Op woensdag 20 november is er bij Palliam weer een Breek-de-Week bijeenkomst. Dit keer kan je er onder leiding van Elise Simonis in gesprek gaan over het jaarthema ‘Leven met Compassie’. Enthousiasme en gedrevenheid worden tegenwoordig vaak aangeduid met het woord ‘passie’. Het woord ‘compassie’ lijkt daar wel op, maar betekent iets anders. Tijdens deze ochtend gaan we onderzoeken wat de overeenkomsten en verschillen zijn, om te komen tot een dieper begrip van compassie. Wat betekent dit woord voor ons? Hebben wij er ervaring mee? Kun je het leren? Hoe dan? Wat kunnen wij elkaar hierover vertellen? Je bent op deze open ontmoetingsochtend welkom om alleen te luisteren of om mee te discussiëren. Van 10.15 tot 11.30 uur bij Palliam, Nieuwe Zeeweg 75 in Noordwijk. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Voor meer informatie over deze -en andere- bijeenkomsten: Tiny van Westerop, Адрес электронной почты защищен от спам-ботов. Для просмотра адреса в вашем браузере должен быть включен Javascript. of 0612 08 34 23. Zie voor het inschrijven voor de activiteiten en het volledige programma de website van Palliam. 

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.