Datum: 02-06-2020 - 11:47
10
nov
'19
Noordwijks Uurtje met presentatie van het Noordwijks Straatnamenboek.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Noordwijks Uurtje met presentatie van het Noordwijks Straatnamenboek.

Zaterdagmorgen 16 november is iedereen welkom bij het Noordwijks Uurtje in Het Cultuurcafé. Een Noordwijks uurtje waarin de bijlage van het Noordwijks Straatnamenboek gepresenteerd wordt door Ton Meijer en Willem Baalbergen...

Het Straatnamenboek van Noordwijk werd in 1992 geschreven door Ton Meijer; een mooi overzicht van alle straatnamen en hun oorsprong. Aan de hand van de straatnamen loop je door de geschiedenis van Noordwijk.

In de afgelopen jaren zijn er nieuwe wijken gebouwd en nieuwe straatnamen bedacht door de Straatnamencommissie. Deze nieuwe straten zijn bijeengebracht en beschreven door Willem Baalbergen in een handzaam geïllustreerd boekje.
Koen Marijt (KoenvanToen) werpt deze ochtend vast een blik op het volgend jaar: 75 jaar bevrijding.

Ook de Stichting Geschiedschrijving Noordwijk is aanwezig om haar ideeën rondom het vastleggen van de Noordwijkse historie te ontvouwen. Er leven plannen om de canon van Noordwijk uit te geven.

Heb je interesse in de Noordwijkse historie, wil je weten wat de herkomst van je straatnaam is of heb je plannen om de geschiedenis van Noordwijk in woord of beeld vast te leggen? Dan ben je welkom zaterdagmorgen 16 november om 11 uur op de Keuvel 1 bij Het Cultuurcafé. 

Op de foto's: Ton Meijer en Willem Baalbergen.

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • TuinExtra in Noordwijk vanochtend overvallen. (update: politie oproep getuigen)