Datum: 02-06-2020 - 09:32
10
nov
'19
Trouwe donateurs te gast op KNRM station Noordwijk.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Trouwe donateurs te gast op KNRM station Noordwijk.

Zaterdagmorgen was een feestelijke morgen op KNRM station Noordwijk. Een groep trouwe donateurs waren uitgenodigd ten behoeve van hun langdurige donateursschap. De plaatselijke commissie van KNRM station Noordwijk heette de gasten welkom en gaf een presentatie over het werk van de KNRM. Terwijl de gasten genoten van koffie met gebak toonde het reddingsstation zich blij met de komst van de donateurs die al 50 of 60 jaar aan de KNRM doneren. Soms van generatie op generatie...

Na de presentatie begaf het gezelschap zich naar het strand waar de bemanning van de reddingboot een korte demonstratie uitvoerde. De weersomstandigheden waren helaas niet toereikend om de donateurs mee te laten varen. Ondanks dat zorgde de demonstratie voor voldoende spektakel.

Dhr. J.M. Van Geel en Dhr. B. Schaap ontvingen de zilveren en Dhr. Verhoef de gouden speld en een boek van de KNRM. Als aanvulling op de middag besloot een van de donateurs ook nog een zo genoemd overlevingspak te doneren. Ieder bemanningslid heeft een eigen overlevingspak waarmee hij of zij zo optimaal mogelijk beschermt is tegen de elementen op zee. Een dergelijk pak kost de KNRM veel geld en heeft een beperkte levensduur. Om deze reden is de KNRM een nieuw project gestart waarbij donateurs een overlevingspak kunnen doneren aan een door hun gekozen station.

Ter afsluiting werd er tussen de donateurs, bemanning en plaatselijke commissie nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje.

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • TuinExtra in Noordwijk vanochtend overvallen. (update: politie oproep getuigen)