Datum: 01-06-2020 - 05:20
09
nov
'19
Programma Sinterklaas intocht 16 november 2019.
Geschreven door Tiny van der Zwan

Programma Sinterklaas intocht 16 november 2019.

Op 16 november zet Sinterklaas weer voet aan wal in Noordwijk, en daar wil jij natuurlijk bij zijn! Met een voorprogramma dat start om 9.30 uur zorgen we ervoor dat Sinterklaas en alle Pieten een warm welkom worden geheten als zij in hun geliefde Noordwijk aankomen. Sinterklaas wordt ook dit jaar weer binnen gevaren door de vertrouwde reddingboot Paul Johannes van de KNRM...

De burgemeester van Noordwijk mevrouw Hermans-Vloedbeld en Cees van Wijk, voorzitter van de Noordwijkse Ondernemers Vereniging zullen, nadat de kapitein stipt om 10.00 uur de boot op het strand heeft gezet, de Sint officieel ontvangen.

Tijdens het voorprogramma zullen alle liedjes nog een keer goed geoefend worden, samen met Paul Sellers, dans- en muziekpieten zullen alle kinderen dan klaar zijn voor zijn komst! Leerlingen van dans- en balletschool Jorien Boot zullen een optreden verzorgen.

Om 11.00 uur zal de stoet vanaf het strand vertrekken en start de intocht door Noordwijk. Ook aan de kinderen met een glutenintolerantie zal worden gedacht, Hoofd Piet voorziet in de Hoofdstraat en in de Kerkstraat deze kinderen van glutenvrije kruidnoten.

Kijk in het onderstaande schema waar en wanneer je de goedheiligman kunt ontmoeten:

Noordwijk aan Zee 11.00 uur: Start route te voet door de Hoofdstraat. Aan het einde van de Hoofdstraat ter hoogte van de Punt staat een speeltoestel, De Nick Jr Playtrailer is bij uitstek de attractie waar de kinderen in afwachting van de Sint kunnen spelen, springen en klauteren. Let op: schmink is in het toestel niet toegestaan! Er zal hiervoor een tafeltje met afschminkspullen staan.

Einde route Noordwijk aan Zee 12.00 uur.

Noordwijk-Binnen 12.30 uur aankomst Kerkstraat. Hierna zal rond 13.00 uur op het plein bij de Bruna, de ontvangst plaatsvinden door Krijn vd Bent, voorzitter van de winkeliersvereniging Noordwijk Binnen en Cees van Wijk, gevolgd door een optreden verzorgt door leerlingen van Gymnastiek- en Sportvereniging DOS. Het slotakkoord wordt verzorgd door de Pietenband. Het programma duurt tot 13.30 uur.

Over de intocht van Sint en Pieten maar ook over alle andere activiteiten is Sinterklaas ook op facebook terug te vinden.

Foto: Marcel Verheggen

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • TuinExtra in Noordwijk vanochtend overvallen. (update: politie oproep getuigen)