Datum: 29-05-2020 - 02:47
08
nov
'19
Burgemeester Hermans-Vloedbeld: Sheik Jassem -Al Mutawa niet welkom in Noordwijk en Nederland.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Burgemeester Hermans-Vloedbeld: Sheik Jassem -Al Mutawa niet welkom in Noordwijk en Nederland.

Burgemeester Hermans-Vloedbeld deelt in een brief aan de gemeenteraad over de aangekondigde komst van de islam-geleerde naar Noordwijk het volgende mede. Sinds vorig weekend is er achter de schermen hard gewerkt aan het signaal dat binnen kwam over de mogelijke komst van de sjeik Jassem -Al Mutawa naar Noordwijk. Deze samenwerking bestond uit Politie, Openbaar Ministerie, Gemeente, Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid en de Immigratie- en Naturalisatiedienst...

Het kabinet heeft aangegeven dat uit het buitenland afkomstige visumplichtige sprekers die in Nederland onverdraagzame, anti- integratieve en/of antidemocratische boodschappen willen uitdragen en daarmee de openbare orde of nationale veiligheid bedreigen, niet welkom zijn. De minister
van Justitie en Veiligheid kan een visum weigeren of intrekken wanneer personen een risico vormen voor de nationale veiligheid, openbare orde of de internationale betrekkingen. 

Vandaag heeft de burgemeester uitsluitsel gehad van de Immigratie- en Naturalisatiedienst over de komst van sjeik Jassem -Al Mutawa naar Nederland. Op advies van het Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid heeft de IND besloten om zijn visum in te trekken, dit betekent dat hij geen toegang heeft tot het zogenaamde Schengengebied. In het advies van het NCTV is de sjeik aangeduid als een extremistische spreker. 

Tenslotte nog iets over de media, het geschetste beeld wat nu circuleert in de media dat Stayokay zou zijn gezwicht voor de acties van Identitair Verzet wil de burgemeester met klem ontkrachten. Stayokay heeft reeds afgelopen vrijdagochtend aan Gemeente Noordwijk, Noordwijk, Noordwijkerhout & De Zilk de gemeente laten weten dat zij niet op de hoogte waren van de komst van de sjeik en hiermee ook niet geassocieerd willen worden. Zij hebben een zelfstandige afweging gemaakt om niet al op vrijdag maar zaterdag de conferentie te annuleren.

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • TuinExtra in Noordwijk vanochtend overvallen. (update: politie oproep getuigen)