Datum: 28-09-2021 - 08:43
07
nov
'19
Nationaal schoolontbijt: Montessorischool ontbijt bij de burgemeester.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Nationaal schoolontbijt: Montessorischool ontbijt bij de burgemeester.

Vanmorgen waren leerlingen van de Montessorischool te gast bij burgemeester Hermans-Vloedbeld op het gemeentehuis van Noordwijk. In het kader van het Nationaal Schoolontbijt waren zij uitgenodigd om bij de burgemeester te komen ontbijten...

Dit jaar heeft het Nationaal Schoolontbijt als thema: Neem de tijd voor je ontbijt! De tafel stond netjes gedekt klaar in de raadzaal, en nadat de burgemeester ieder kind persoonlijk had begroet konden zij aanschuiven. De kinderen hadden uiteraard ook vragen voor de burgemeester, bijvoorbeeld wat zij zelf at als ontbijt. Ze ontbijt altijd met een eitje, en een cracker met kaas of vleeswaren en heel veel thee. Volgens de kinderen was dat een prima ontbijt!

Er kwamen uiteraard nog meer vragen voorbij zoals of de burgemeester ook huisdieren heeft, hoe oud ze is, is er weleens bij de burgemeester ingebroken (gelukkig niet !), wanneer SJC klaar is, wat de burgemeester vroeger wilde worden (vroedvrouw!), hoeveel kinderen en kleinkinderen ze heeft, of haar werk zwaar is, wat ze allemaal doet als burgemeester en waarom ze burgemeester wilde worden. Burgemeester Hermans-Vloedbeld nam uitgebreid de tijd om alle vragen te beantwoorden terwijl de kinderen genoten van hun uitgebreide ontbijt.

Ook werd er nog een cheque uitgereikt van €250 voor Het Vergeten Kind, dit jaar het goede doel van het Nationaal Schoolontbijt. Ruim 100.000 kinderen in Nederland groeien niet veilig en liefdevol op en zij hebben uw steun hard nodig.

Deze week wordt er met gezonde ontbijtjes en vernieuwd lesmateriaal aandacht gegeven aan een goede start van de dag.

 

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.