Datum: 27-09-2021 - 06:39
05
nov
'19
Noordwijkse basisscholen doen mee aan landelijke onderwijsstaking.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Noordwijkse basisscholen doen mee aan landelijke onderwijsstaking.

Tot nu toe hebben zich al meer dan 3852 scholen aangemeld voor de landelijke onderwijsstaking van woensdag 6 november. Dat is meer dan de helft van het totaal aantal scholen in heel Nederland. En er komen volgens de website 'Investeer in onderwijs' in hoog tempo nog steeds scholen bij. Er staan morgen manifestaties gepland in Leeuwarden, Eindhoven, Amsterdam, Almere, Zwolle, Arnhem, Goes en Den Haag. Ditmaal wordt het geplaagde Malieveld overgeslagen...

maar de demonstranten gaan naar andere locaties in Den Haag. Scholen organiseren ook op eigen houtje acties. De bedoeling is dat de leden zich ook op sociale media laten zien en horen: "Het beeld is je waarschijnlijk bekend: politici die tijdens de debatten op hun telefoon kijken. Dus zorgen we dat onze boodschap dáár verschijnt. We kunnen niet genegeerd worden als we op dat moment hun aandacht hebben", meldt de AOb op de eigen site.

De Tweede Kamer behandelt woensdag de onderwijsbegroting. Nadat onderwijsminister Arie Slob vrijdag met 460 miljoen euro extra over de brug was gekomen, gingen de overlegpartners daarmee akkoord en leek de staking van de baan. Zowel de AOb als CNV Onderwijs kwam daarop terug na hevig gemor in de achterban. De actiebereidheid onder schoolleiders is ook groot, blijkt uit een peiling van de AVS, de Algemene Vereniging Schoolleiders. "We gaan staken voor de lange termijn, ook zijn schoolleiders wél tevreden over veel afspraken die in het convenant van vrijdag zijn vastgelegd."

Ook in Noordwijk is de actiebereidheid bij de leerkrachten van de basisscholen groot en daarom zijn Wakersduin, De Schapendel, De Bronckhorst en Klaverweide morgen de gehele dag gesloten.

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.