Datum: 28-09-2021 - 08:45
28
okt
'19
Stichting Met je Hart gaat samenwerking aan met campagne Eet met je Hart tijdens 2for1 restaurantactie en stelt Tineke Schouten voor als ambassadrice.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Stichting Met je Hart gaat samenwerking aan met campagne Eet met je Hart tijdens 2for1 restaurantactie en stelt Tineke Schouten voor als ambassadrice.

Vanmiddag was in de Kookerij in Noordwijkerhout de kick-off van de 2FOR1 campagne. Op 1 november 2019 start alweer de achtste editie met maar liefst 45 deelnemende restaurants in de gemeente Noordwijk, dit jaar met het thema 'Laat je verleiden'...

Na de opening door Quirine Kamphuisen, directeur Noordwijk Marketing, en Stephan Stokkermans, directeur Grand Hotel Huis ter Duin en voorzitter van de Koninklijke Horeca Nederland afdeling Noordwijk, kreeg Sabine Fasting van Stichting Met je Hart het woord om een toelichting te geven over de Stichting en de campagne Eet met je Hart. 2FOR1 ondersteunt dit jaar de campagne eet met je hart. Ondertussen doen 14 van de 45 restaurants mee met de campagne Eet met je hart. Bij de deelnemende restaurants liggen op de tafels kaartjes van Stichting Met je Hart. Elke tafel kan er er voor kiezen om bij het afrekenen één euro extra te doneren voor Met je Hart. In heel Nederland doen 3000 restaurants mee. Het budget wordt gebruikt om ontmoetingen te kunnen organiseren voor de kwetsbare eenzame ouderen.

Stichting Met je Hart organiseert met een team van 6 enthousiaste dames en ruim 45 vrijwilligers mooie ontmoetingen voor de kwetsbare eenzame ouderen in de gemeente Noordwijk. Ze zijn in 2015 begonnen in Noordwijkerhout  Ze zijn begonnen met drie gasten en één ambassadeur, Alfons Morssink. Hij had toen zijn twijfels over de noodzaak van de stichting maar had beloofd dat als er in december meer dan 50 gasten waren dan zou hij voor een kerstdiner in de Witte Kerk in Noordwijkerhout zorgen. Er zaten die kerst meer dan 60 gasten aan tafel. Sinds kort is er ook in Noordwijk een team gestart. De coördinator van Noordwijk is Carry Cramer.

Niet iedereen is even eenzaam, maar veel mensen wel. En wie bepaalt wie er eenzaam is? Eenzaamheid zie je niet! Je voelt het als je met gasten gesprekken voert. Dan pas kom je erachter hoe zij eenzaamheid ervaren. Eén van de gasten zei zelfs eens: 'het is niet op te lossen. Prachtig wat jullie doen maar ik kom straks wéér in een leeg huis, niemand om mee te praten....stilte en alleen." De stichting weet zeker dat ze nog lang niet alle eenzamen mensen gevonden hebben, zij komen namelijk de deur niet uit. Via ouderenzorg, huisartsen, fysio, WMO of via via worden mensen benaderd. Tegenwoordig bellen familie, kinderen of buren rechtstreeks met de Stichting. Steeds meer mensen weten de Stichting te vinden. De gasten worden altijd telefonisch benaderd. Per ontmoeten worden gasten gebeld met de vraag of ze mee willen. Ze worden opgehaald en weer thuis gebracht. Het kerstdiner is één van de hoogtepunten, dit jaar geheel georganiseerd en deels gesponsord door De Beleving. Verder worden er grote en kleine ontmoetingen georganiseerd, meerdere malen per week. 

Stichting Met je Hart is een landelijke stichting waar vele bekende Nederlanders ambassadeur voor zijn zoals Yvonne Jaspers, Guus Meeuwis, Albert Verlinde, Toos van der Valk, Karin Bloemen, Barry Atsma en nog veel meer. Er zijn momenteel 29 gemeenten actief. Voor Noordwijkerhout zijn de ambassadeurs Sjaak van den Berg en Alfons Morssink. Met trots kan de Stichting vertellen dat ook zij een bekende Nederlander hebben kunnen strikken om ambassadeur te worden voor de afdeling Noordwijkerhout/Noordwijk. Niemand minder dan Tineke Schouten werd vanmiddag voorgesteld aan de genodigden. 

Ook Tineke Schouten sprak haar waardering uit voor Stichting Met je Hart en is er zeer erkentelijk voor dat zij haar steentje mag bijdragen om de eenzaamheid onder ouderen onder de aandacht te brengen. Dezelfde middag nam zij nog een promo-filmpje op in de taxi van John Brouwer om aandacht te vragen voor de Eet met je Hart actie in samenwerking met Noordwijk Marketing en Taxi Brouwer. Deze komt binnenkort online.

Ook aanwezig vanmiddag was Oesterdame Roxanne Williams. Zij is al meerdere malen kampioen oestersteken geworden en is de beste vrouwelijke oestersteekster van Nederland en België. Onlangs behaalde zij tijdens de World Cup de achtste plaats. Speciaal voor deze kick-off ontwierp Roxanne 'De Chocolade Oester'. Deze oester werd door haar ter plekke bereid en dat lieten de aanwezigen zich goed smaken.

November 2FOR1 maand:

In de maand november bieden veel Noordwijkse restaurants een speciaal 2FOR1 menu aan. Hoe het werkt? Je bestelt er twee en betaalt er maar één (1+1 gratis dus). Dé gelegenheid om eens een nieuw restaurant uit te proberen of hét moment om eindelijk eens dat dinertje te plannen. Nodig dus je goede vriend of vriendin uit en geniet ervan!

Het thema voor de 2FOR1 campagne dit jaar is Verleiding: geniet van de meest verfijnde, mooie en verrukkelijke gerechten. Waarbij de totaalbeleving centraal staat. Lekker eten, een gezellig avondje uit en samen culinair genieten.

Onderstaande restaurants doen mee aan de 2FOR1 actie in 2019:

Voor Noordwijkerhout: Landgoed & Golfbaan Tespelduyn (klik hier voor het menu), Brasserie Op Dorp, Restaurant Hudson, To Meat bij de Buuren.

Voor Noordwijk: Alexander Beach Club, Beachclub O., Bij Raggers, Bistro de Zalm, Blauwe Gans, Brasserie La Terrasse, Brasserie Noordzee, Breakers Beach House, Coco Saigon, De Botter, De Duinrand, De Gouden Muur, De Klucht, De Lamme Goedzak, De Smaakmaker, De Zeemeeuw, Dunes Lounge & Bar, DUTCH!, DYLANS, EMMA | dinner & drinks, Fratelli, Heeren van Noortwyck, Het Zuiderbad, Hof van Holland, La Galleria, Langs Berg en Dal, Latour, Malegijs, Mimmo, Nederzandt, Nomade Beach House, Open Doors, Oriento, Pizzeria Italia, Royal eten en drinken, Salt Seafood, ’t Pannekoekenhuisje, Van Diepeningen Bar/Lounge, Vesper Hotel, Villa de Duinen, Yan.

Tip: reserveer een taxi!
Heb je een heerlijk 2FOR1 diner gepland? Maak je avondje uit compleet en laat je ophalen én thuisbrengen door Taxi Brouwer. Veilig, aangenaam en makkelijk. De hele maand november gelden er voordelige en vaste taxi-tarieven. Wilt u het speciale 2FOR1-tarief? Bel dan 071-36 11 000

Tarieven Taxi Brouwer*

Noordwijk
Noordwijk: €9,50 | Noordwijkerhout: €18,00 | Voorhout: €18,00 | Rijnsburg €19,50 | Katwijk: €19,50 | Valkenburg: €22,50 | Oegstgeest: €25,50 | Sassenheim: €25,50 | Warmond: €25,50 | Wassenaar: €29,50 | Leiden: €29,50 | Lisse: €29,50 | Hillegom: €35,50 (*enkele reis in november 2019)

Noordwijkerhout
Noordwijk: €18,50 | Noordwijkerhout: €9,50 | Voorhout: €19,50 | Rijnsburg €25,50 | Katwijk: €25,50 | Valkenburg: €35,50 | Oegstgeest: €29,50 | Sassenheim: €22,50 | Warmond: €29,50 | Wassenaar: €45,50 | Leiden: €39,50 | Lisse: €25,50 | Hillegom: €32,50 (*enkele reis in november 2019)

Kijk voor meer informatie over Stichting Met je Hart op de facebookpagina.

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.