Datum: 04-04-2020 - 22:40
21
okt
'19
Thema-avond over Dementie bij de Rotary Noordwijk en omstreken.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Thema-avond over Dementie bij de Rotary Noordwijk en omstreken.

Op 16 oktober stond de wekelijkse Rotary-bijeenkomst in het teken van dementie en omgaan met de gevolgen ervan. Sandra de Jonge, verpleegkundige en nauw betrokken bij de initiatiefgroep Noordwijk Dementievriendelijk vertelde over dit samenwerkingsverband van Marente, Groot Hoogwaak, Activite, Welzijn Noordwijk, de ouderenbonden en de gemeente Noordwijk. Er werd in gegaan op de vraag...

hoe je in je eigen omgeving aandacht kan hebben voor mensen met dementie.

Nienke Schradde van Dooren, casemanager dementie bij Groot Hoogwaak vertelde over haar rol als coördinator van de soms ingewikkelde zorgvraag voor cliënten met dementie.

Marianne Stokkermans, Deputy Managing Director van Grand Hotel Huis ter Duin vertelde over vaste gasten met dementie en hoe ze daar mee omgaan. Zij merkte dat het soms best een issue kan zijn wanneer er gasten met dementie in het restaurant aten. Ze wilde de medewerkers van Huis ter Duin graag trainen in omgaan met dementie. Omdat daar geen training voor bestond heeft zij samen met het landelijke platform Samen Dementievriendelijk de online training 'GOED omgaan met dementie' ontwikkeld voor de horeca.

De avond was druk bezocht en er was uitgebreid ruimte voor het stellen van vragen. Via deze link kan iedereen een korte online training 'GOED omgaan met dementie' volgen: https://samendementievriendelijk.nl/ De training duurt 15 minuten en is zeker aan te raden want alleen samen kunnen wij Noordwijk Dementievriendelijk maken.

Mocht u vragen hebben over (het vermoeden van) dementie kan kan u zich richten tot het informatiepunt dementie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. of u kunt bellen, elke donderdag tussen 8:30 en 17:00. Telefoon 071-36 60 000 Gewoon langs komen kan ook. Iedere even week in het gemeentehuis Noordwijk of iedere oneven week bij het WMO-adviescentrum aan de Via Antiqua in Noordwijkerhout van 15:00 tot 16:00 uur.

Een afspraak maken is niet nodig en er zitten geen kosten aan verbonden.

Foto ingestuurd