Datum: 08-07-2020 - 06:46
16
okt
'19
Overhandiging resultaat 'Groene Voetstappen' Noordwijkse School aan Wethouder Salman.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Overhandiging resultaat 'Groene Voetstappen' Noordwijkse School aan Wethouder Salman.

Van 9 tot en met 16 oktober organiseerde de Noordwijkse School de Groene Voetstappen week. Ze startten de week met een fiets-controle actie. Heel veel fietsen waren gelukkig in orde en de kinderen met een goedgekeurde fiets ontvingen een sticker. Fietsen waaraan nog wat mankeerden konden met korting gerepareerd worden bij de fietsenmaker...

Vervolgens werden de kinderen (en hun ouders) gestimuleerd om lopend of op de fiets naar school te komen, waarmee ze stickers konden verdienen. De klassen gingen hun resultaten ook met elkaar vergelijken en bespreken. Wethouder Dennis Salman nam vanmorgen, aan het einde van de actieweek, het resultaat in ontvangst.

Op de bijgehouden lijsten was goed te zien met kleurtjes welke kinderen veel naar school zijn komen lopen en fietsen en welke kinderen vaak met de auto komen. Nu is de Noordwijkse School met hun onderwijssysteem populair waardoor er veel kinderen vanuit omliggende dorpen komen. En dan is het helaas niet altijd mogelijk om lopend of met de fiets te komen. Maar ook daar was een oplossing voor, aan de ouders werd dan gevraagd om een paar straten verderop te parkeren en het laatste stuk te komen lopen.

De groepen 3, 4 en 5 hebben trots aan wethouder Dennis Salman hun scores laten zien en overhandigd. De school heeft diverse keren per jaar een thema die verband houd met bewustwoording van duurzaamheid, bijvoorbeeld het jutten op het strand, de plastic soep en deelname aan het landelijk project 'Groene Voetstappen'.

 

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • TuinExtra in Noordwijk vanochtend overvallen. (update: politie oproep getuigen)