Datum: 08-07-2020 - 07:39
16
okt
'19
Boeren met tractoren wederom via het strand richting Den Haag (filmpjes).
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Boeren met tractoren wederom via het strand richting Den Haag (filmpjes).

Vanmorgen gingen wederom vele tractoren via het strand van Noordwijk richting Den Haag om mee te doen aan de demonstratie. Ook al was het niet de bedoeling, de boeren zijn massaal het Malieveld opgetrokken...

Ondanks vele voorzorgsmaatregelen van de politie en de inzet van defensie hebben honderden protesteerden boeren het demonstratieterrein verlaten, worden tramlijnen geblokkeerd en wordt er vuurwerk afgestoken. Burgemeester Remkes van Den Haag noemt het gedrag van boeren onacceptabel en gevaarlijk. De binnenstad en het Binnenhof zijn afgezet en tractoren mogen daar niet komen.

De afzetting van de snelweg A12 bij Den Haag werd massaal genegeerd. Boeren moesten naar de parkeerplaats bij voetbalstadion ADO maar daar hadden ze geen zin in. Hoewel de weg bij Nootdorp was afgesloten, reden veel boeren gewoon door.

Het dagprogramma van de protesterende boeren op het Malieveld en de Koekamp in Den Haag is vrijwel afgelopen. Tractoren die op het Malieveld geparkeerd waren, zetten koers naar huis. Een deel van de tractoren rijdt vanaf het Malieveld naar de Rijksweg 44 richting Wassenaar en Leiden. Ook tractoren die op het laatste stuk van de snelweg A12 geparkeerd waren, worden gestart voor de terugreis. Omdat er zoveel tractoren naar Den Haag zijn afgereisd, neemt hun vertrek naar verwachting enkele uren in beslag.

klik hier voor het filmpje van de tractoren op het strand (Mathijs de Lange)

klik hier voor het filmpje van Jos van Kampen

Bron: RTL nieuws

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • TuinExtra in Noordwijk vanochtend overvallen. (update: politie oproep getuigen)