Datum: 08-07-2020 - 05:25
16
okt
'19
Vijf tips voor het rijden in de herfst.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Vijf tips voor het rijden in de herfst.

De herfst is een van de mooiste seizoenen die iedereen ontzag inboezemt met haar schoonheid, maar om dit seizoen veilig te blijven op de weg, komen deze rijtips goed van pas...

Wees voorzichtig met bladeren

Zorg ervoor dat je de remmen controleert en niet op bladeren parkeert of remt. Natte bladeren kunnen zelfs gladder zijn dan ijs, dus rijd langzaam op bladeren en verwijder ze van de voorruit om interferentie te voorkomen die tot ongelukken kan leiden. Meestal kunnen te veel bladeren ook de rijstrook en andere markeringen op de weg verdoezelen, zodat je beter voorzichtig kunt rijden en op je rijstrook kunt blijven.

Pas op met lage najaarszon

Door de herfstzon kan schittering op elk punt veranderen, dus voor de veiligheid en om zonverblinding te voorkomen, wordt het aanbevolen dat je een goede zonnebril bij je hebt in de auto. Zorg er ook voor dat de voorruit schoon blijft en gebruik noord /zuidstraten of straten met veel schaduw indien mogelijk.

Controleer je auto

Onthoud dat de herfst het einde van de zomer is, dus het begint koud te worden. Er is een vergrote kans dat de batterij op enig moment niet goed werkt, dus controleer de batterij om problemen te voorkomen. Je wilt niet ergens vast komen te staan in de kou. Doe niet alleen een batterijcontrole, maar ook andere controles, zoals de banden. Zorg ervoor dat ze nog steeds de aanbevolen profieldiepte hebben als je all-season banden gebruikt. Als je zomerbanden gebruikt, wordt het tijd om ze in te wisselen voor winterbanden.

Vertraag voor overstekend wild

De natuur kan verrassend zijn. Misschien zie je herten gewoon vanuit het niets vlak voor je auto springen en dit kan leiden tot een ernstig ongeval. Om dit te voorkomen, is het aan te raden met een lage snelheid te rijden als je een waarschuwingsbord voor overstekend wild ziet. Zie je een hert op de weg, wijk dan niet uit. Je zou namelijk op een aankomende auto in kunnen rijden. Trap op de rem en hoop op het beste.

Autoverzekering

In de koudere maanden is de kans op een ongeluk aanzienlijk groter. Regen en zelfs sneeuw en ijzel kunnen zo op je pad komen. Het is daarom verstandig om regelmatig je autoverzekering te vergelijken om zeker te weten dat je niet voor verrassingen komt te staan. Kijk daarnaast eens op Autoverzekering.nl/autoverzekeraars om het totale aanbod in te zien en te kijken welke verzekeraar en dekking het beste bij jou past.

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • TuinExtra in Noordwijk vanochtend overvallen. (update: politie oproep getuigen)