Datum: 23-05-2022 - 06:20
11
okt
'19
Jeugd kan aan de slag met Sjors Sportief en Sjors Creatief.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers

Jeugd kan aan de slag met Sjors Sportief en Sjors Creatief.

Vanmiddag werd door wethouder Sjaak van den Berg op basisschool Hoffenne in Noordwijk het eerste boekje in ontvangst genomen van Sjors Sportief en Sjors Creatief. Maar liefst 4600 boekjes worden verspreid onder de basisschoolleerlingen van de gehele gemeente Noordwijk...

Leerlinge Tala Hejazi Kilani heeft de tekening gemaakt die voorop het boekje prijkt. Als prijs won zij vrijkaarten voor de gehele klas om te gaan zwemmen, wat met luid gejuich ontvangen werd. De aanwezige buurtsportcoaches gingen nog met de kinderen een spel doen. Met een heel groot doek moesten zij proberen de ballen op het doek te houden. De ballen met het doek omhoog gooien is natuurlijk ook leuk, alleen ging dat zo hoog dat een gedeelte van het plafond sneuvelde! De Mascotte Sjors was uiteraard ook aanwezig en deed gezellig mee met de activiteit. Hij is op de school alle klassen langs geweest om het boekje uit te delen.

Hoe werkt het?
Alle sportieve en creatieve aanbieders binnen jouw gemeente krijgen de kans om hun sport of creativiteit te promoten. Dit doen zij door een kennismakingsactiviteit aan te bieden voor de basisschooljeugd op regulier onderwijs en indien gewenst ook op speciaal basis- en voortgezet onderwijs en praktijkonderwijs.

Alle aanbieders registreren zich op www.sportstimulering.nl en voeren vervolgens hun kennismakingsaanbod in. Het volledige gemeentelijke aanbod wordt gepresenteerd in een kleurrijk boekje en wij zorgen ervoor dat alle basisschoolkinderen uit de gemeente op een opvallende manier deze boekjes in handen krijgen. Dit loopt altijd via de basisscholen, maar de ouders mogen natuurlijk ook het boekje samen met de kinderen doornemen, dit is al een leuke activiteit op zichzelf. 

Bewaar het boekje
Kinderen bewaren deze zorgvuldig samengestelde gids een heel schooljaar lang en kunnen zich gedurende het hele schooljaar digitaal via de website van Sjors Sportief inschrijven.

Het is belangrijk dat er altijd via de website wordt ingeschreven, zodat de aanbieders precies weten wie er komt. Schrijf de data dus altijd direct in de agenda, zodat het niet vergeten wordt: de aanbieders houden nu eenmaal rekening met de komst van de inschrijvers. 

Digitale inschrijfmodule
Met een login voor alle aanbieders is het volledige inschrijfproces eenvoudig te monitoren en is er geen administratieve rompslomp. Sjors Sportief heeft op deze manier altijd actuele lijst van sportieve en culturele aanbieders binnen de gemeente en met één druk op de knop zijn deze digitaal te benaderen. De monitoring met alle bijbehorende statistieken is zeer belangrijk om het succes van het project te kunnen meten. 

Geïnteresseerd of meer informatie? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.