Datum: 12-08-2020 - 22:30
08
okt
'19
Muziek in Jeroen: Erwin Wiersinga op het orgel.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Muziek in Jeroen: Erwin Wiersinga op het orgel.

Op zaterdag 26 oktober om 20.15 uur zijn ze er weer: MUSA o.l.v. Peter Dijkstra in Allerzielenconcert, deze keer m.m.v. organist Erwin Wiersinga, zingen en spelen in Noordwijk. De relatie van Muziek in Jeroen met Peter Dijkstra bestaat al bijna 20 jaar. In die tijd is Dijkstra uitgegroeid tot één van ’s werelds beste koordirigenten, maar hij vindt het nog steeds een eer om jaarlijks met zijn koor te concerteren in de Oude Jeroenskerk. Het concert is geïnspireerd...

op Allerzielen met de titel ‘In Time Of Pestilence’. Naast dit stuk over de vergankelijkheid van het leven bevat het programma het zeer persoonlijke Requiem van Herbert Howells waarin de hoop uiteindelijk de overheid krijgt op de rouw. Verder zingt MUSA de Songs of Farewell van Hubert Parry en het concert wordt afgesloten met het spectaculaire ‘Cantos Sagrados’ van James Mac Millan met Erwin Wiersinga op het Knipscheer-orgel.

Al met al een aangrijpend programma waarin – ondanks rouw en verlies – de muziek het laatste woord zal hebben! Peter Dijkstra behoeft geen nadere introductie. Op dit moment is hij de vaste dirigent van het Nederlands Kamerkoor en overal ter wereld vervult hij gastdirigentschappen bij gerenommeerde koren. Erwin Wiersinga kan gerekend worden tot de beste organisten van Nederland getuige het feit dat hij samen met Leo van Doeselaar de titulair organist is van het Arp-Schnittger-orgel in de Martinikerk in Groningen. Peter Dijkstra kreeg ooit zijn eerste pianolessen van Erwin Wiersinga! Vocaal Ensemble MUSA is in 2005 opgericht door Peter Dijkstra en bestaat uit ambitieuze zangers die graag nieuwe muzikale uitdagingen aangaan. Om dat te realiseren zorgt MUSA voor een omgeving waarin op hoog niveau muziek wordt gemaakt. Kwaliteit, intensiteit en enthousiasme staan daarbij centraal.

De toegangsprijs voor het concert bedraagt € 20,- Voor Vrienden van Muziek in Jeroen en hun introducés is dat € 15,-. Kaarten zijn te bestellen via de website van Muziek in Jeroen of via de website van Musa.

Na afloop is er gelegenheid om dirigent en koorleden te ontmoeten in het koor van de kerk onder het genot van een drankje.

Foto's: Peter Dijkstra, Erwin Wiersinga en MUSA.

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.
  • TuinExtra in Noordwijk vanochtend overvallen. (update: politie oproep getuigen)