Datum: 26-05-2020 - 08:54
18
sep
'19
Tafeltennis demonstratie en trainingsevenement met trainster Dong Li bij TOV Noordwijk.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Tafeltennis demonstratie en trainingsevenement met trainster Dong Li bij TOV Noordwijk.

Op zondagmiddag 22 september organiseert TOV Noordwijk een speciaal tafeltennis-demonstratie- en trainingsevenement met trainster Dong Li. Dong Li is een bekende naam in de tafeltenniswereld. Toen ze 15 jaar oud was, was ze de Chinese jeugdkampioen en daarna speelde ze in het Chinese nationale selectieteam. Ze is sinds 1997 in Nederland en werd in 1999 Nederlands kampioen...

Momenteel speelt ze nog steeds in de Nederlandse eredivise (VTV Nieuwegein) en is actief in het coachen van de jeugd. Tafeltennis is een kleine sport in Nederland en wordt soms opgemerkt. Dit is echter een sport die grote gezondheidsvoordelen biedt en iedereen kan spelen.

Uit de studies bleek dat tafeltennis grote voordelen biedt voor de gezondheid en de ontwikkeling van de jeugd. Het spelen van tafeltennis verbetert de hand-oog coördinatie en stimuleert mentale alertheid, concentratie en tactische strategie. Het maakt het een perfect spel voor jongeren om reflexen aan te scherpen en het is het spel dat naast motorische ontwikkeling verschillende delen van de hersenontwikkeling stimuleert.

Met de Europese Kampioenschap Jeugd Top 10 die in oktober in Noordwijk wordt gehouden, maakt TOV Noordwijk van de gelegenheid gebruik om tafeltennis te promoten als een sport voor de jeugd. TOV verwelkomt de schoolkinderen om deel te nemen aan dit evenement. Op 22 september ‘s middags begint de demonstratie om 13:30 uur voor alle kinderen die geïnteresseerd zijn. Het duurt een uur. Vanaf 15:00 tot 17:00 uur wordt een technische training gegeven aan de TOV-jeugdleden. De deelname is gratis.

(TOV-adres: Nieuwe Zeeweg 73, 2202 HA Noordwijk). Voor meer informatie over dit evenement kunt u contact opnemen met TOV Noordwijk Bestuur jeugdzaken Chantal de Haas (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • TuinExtra in Noordwijk vanochtend overvallen. (update: politie oproep getuigen)