Datum: 29-02-2020 - 07:33
15
sep
'19
Blij met Muziek uit Haarlem krijgt verwendag van Outdoor4disabled.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Blij met Muziek uit Haarlem krijgt verwendag van Outdoor4disabled.

Outdoor4disabled is een stichting die in het bezit is van een uniek voertuig waarmee ritten gemaakt worden over het strand met mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Per jaar laten de 35 vrijwilligers meer dan 3000 mensen genieten van het strand en de zee, waar ze vaak al jaren niet meer geweest zijn...

Blij met Muziek is een stichting waar ongeveer dertig mensen met een verstandelijke beperking elke week veel plezier beleven aan het maken van muziek op slag- en blaasinstrumenten. Op woensdag 12 juni is de aanhangwagen van Blij met Muziek gestolen met alle instrumenten en aanverwante artikelen. Mede doordat dit in de landelijke pers en op tv is geweest is de groep aan alle kanten geholpen.

Het bestuur van Outdoor4disabled zag dit ook en heeft de groep, om het leed wat te verzachten, een verwendag aangeboden aan de Langevelderslag in Noordwijk. De Strandrups mag in de zomermaanden niet in de weekenden rijden, daarom hebben deze ritten zaterdag 14 september plaats gevonden.

De groep werd vanaf 10.00 uur ontvangen aan de Langevelderslag bij Strandplaats Nederzand(t) waar de koffie met appeltaart klaarstond. De gasten gingen per groepje van 8 mee op de strandrups voor een heerlijke rit over het strand. Er stond een gezamenlijke lunch klaar met lekkere broodjes. Na de lunch was er een verrassingsoptreden van Blij met Muziek op het terras. Na de laatste rit om 15.00 uur is de groep moe maar voldaan weer naar Haarlem vertrokken. Zij hebben een fantastische dag beleeft op een zeer zonnig strand!