Datum: 03-07-2020 - 18:38
14
sep
'19
Opening Open Monumentendag in Oude Jeroenskerk, 't Is Keun op de boot en Pompoenmarkt (foto's + filmpje).
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Opening Open Monumentendag in Oude Jeroenskerk, 't Is Keun op de boot en Pompoenmarkt (foto's + filmpje).

Vanmorgen om 10.00 was de officiële opening van 'Open Monumentendag' in de Oude Jeroenskerk in Noordwijk-Binnen. Een welkomstwoord van Adriaan Timmers, een ironisch bedoelde 'filippica tegen het plezier' met als titel 'Het Gruwelspel' van Dominee Ad van Houwelingen en het aanbieden van het Monumenten vouwblad aan wethouder Sjaak van den Berg gaf de start van de Open Monumentendag'...

Daarna was het de beurt aan historicus Koen Marijt die een lezing gaf over 'Plekken van Plezier' in de vroegere jaren in Noordwijk.

Maar liefst 27 plekken in de gemeente Noordwijk konden vandaag bezocht worden, onder andere met een klassieke bus van Beuk die tussen Noordwijk en Noordwijkerhout reed.

Op Calorama werden rondleidingen gegeven onder begeleiding van een gids en bij Museum Veldzicht was een grote Pompoenmarkt.

Er kon gevaren worden vanaf de Schiestraat naar de Hogewegse molen, met op de eerste vaart aan boord de Noordwijkse Evenementenband 't Is Keun.

Mede door het heerlijke weer is de 'Open Monumentendag' een groot succes geweest.

Een kleine foto impressie van een aantal deelnemers aan de 'Open Monumentendag' en op youtube BlikopNoordwijk een filmpje van 't Is Keun op de boot.

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • TuinExtra in Noordwijk vanochtend overvallen. (update: politie oproep getuigen)