Datum: 23-10-2020 - 10:38
11
sep
'19
Politie waarschuwt voor Ierse klusjesmannen 'Irish Travellers'.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Politie waarschuwt voor Ierse klusjesmannen 'Irish Travellers'.

De afgelopen tijd ontving de politie steeds meer meldingen dat zogeheten 'Irish Travellers' actief zijn in de gemeenten Noordwijk/Noordwijkerhout/De Zilk en Teylingen, maar ook in de andere gemeenten van de Duin- en Bollenstreek. 'Irish Travellers' zijn (voornamelijk) Ierse klusjesmannen (of soms ook vrouwen) die van deur tot deur gaan om in eerste instantie...

goedkope klusjes rondom uw woning aan te bieden. Tijdens het uitvoeren van deze klusjes constateren zij dan gebreken of stellen zij extra werkzaamheden vast, waardoor de prijs voor het klusje ineens vele malen hoger uitvalt. Dit gebeurt vaak op basis van een mondelinge overeenkomst, dus zonder contract of offerte.

Wees bedacht op de personen die aan uw voordeur komen en klussen aan uw woning aanbieden. Niet iedere Engels sprekende man of vrouw is een 'Irish Traveller' of heeft een negatieve intentie, er wordt door Engelse sprekende personen ook zeker netjes werk afgeleverd.
Krijgt u toch te maken met klusjesmannen (of -vrouwen) met negatieve bedoelingen? Doet u dan melding via 0900-8844 of bij spoed 112. Hierdoor kunnen wij gericht hun reisbewegingen monitoren en in kaart brengen wie deze werkzaamheden aanbieden. Indien er sprake is van een strafbaar feit, kunnen wij de personen bekeuren of misschien zelfs aanhouden.

Foto Politie.

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.