Datum: 20-02-2020 - 15:01
11
sep
'19
Foto van visboer Dick uit Noordwijk gaat de hele wereld over.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Foto van visboer Dick uit Noordwijk gaat de hele wereld over.

Visboer en hobbyfotograaf Dick van Duijn uit Noordwijk is van het ene op het andere moment wereldberoemd geworden. Zijn foto van een Oostenrijkse grondeekhoorn die zijn neus in een bloem steekt trok dinsdag massaal de aandacht van Amerikaanse en Britse media...

Dick van Duijn weet niet wat hem overkomt. Zijn foto van een Oostenrijkse grondeekhoorn gaat de hele wereld over. 'Fox News, NBC, Daily Mail… Mijn foto staat in alle grote media', zegt de verbaasde Noordwijker.

Met zijn ogen dicht stopt een eekhoorn zijn neus in een gele bloem. Precies op dat moment klikt de 34-jarige Noordwijkse hobbyfotograaf op de knop. 'Het is een heel bijzondere foto geworden', erkent hij.

Samen met zijn vader runt Dick een viskraam in de Hoofdstraat. Fotograferen doet hij er vooral als hobby naast. Zo ging hij deze zomer voor een paar dagen naar het Oostenrijkse Wenen met een vriend, omdat hij daar de grondeekhoorn wilde fotograferen. 'Er is een bepaalde plek waar ze veel zitten. Ik vind het een heel grappig beest', zegt Dick.

In drie dagen tijd maakte hij een paar duizend foto's, en bij deze foto wist hij meteen dat hij beet had. Dick besloot om de foto op te sturen naar een Engels persbureau en vanaf toen ging het balletje rollen. Daily Mail, Fox News, The Sun: allemaal plaatsten ze de foto. 'Dat is heel bijzonder en leuk. Ik had er in één keer 45.000 volgers bij op Instagram. Je krijgt waardering voor je werk.' Woensdag volgden de Nederlandse kranten en omroepen. 

Of hij voorlopig ’gewoon’ visboer blijft? Lachend: „Ja, voorlopig wel, tenzij ik een heel goede aanbieding krijg om voor een groot magazine of iets dergelijks te mogen fotograferen”.

Op de instagram account van Dick van Duijn zijn nog veel meer prachtige foto's te bewonderen.