Datum: 30-03-2020 - 00:07
11
sep
'19
ZEEPaanZEE speelt op Open Monumentendag een hilarisch toneelstuk.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

ZEEPaanZEE speelt op Open Monumentendag een hilarisch toneelstuk.

Op Open Monumentendag herhaalt ZEEPaanZEE het hilarische toneelstuk ‘DE KNECHT MET DE ZONDERLINGE NAMEN’ op Lombok, de dam bij Antiquariaat Moby Dick in de Schoolstraat, Noordwijk aan Zee....

Om 11.00uur en om 13.00uur wordt het stuk gespeeld dat ook tijdens de Klassendag een aantal malen voor alle groepen 8 van de basisscholen in Noordwijk werd gespeeld. Het gaat over een herbergier die op zoek is naar een nieuwe knecht, liefst niet al te saai, en dan dient zich een man aan die zichzelf met een andere naam voorstelt. Dit geeft uiteindelijk een spraakverwarring waar de nieuwe knecht zijn voordeel uit trekt. 

Dit thema is al heel oud en vinden we ook al bij Homerus. Wanneer Odysseus tijdens zijn omzwervingen bij de cyclopen komt, zegt hij tegen de eenogige cycloop Polyphemos dat hij 'Niemand' heet. Als Odysseus  aan de cycloop ontsnapt nadat hij diens oog uitsteekt roept Polyphemos: "Niemand heeft mijn oog uitgestoken en Niemand is ontsnapt. Ik ben op Niemand boos!" De andere cyclopen denken dat Polyphemos niet goed bij zijn hoofd is en gaan slapen.

De toegang is gratis

Meest populair

  • Man vermist Noordwijk (Update 8)
  • 33 Noordwijkse restaurants samen in Campagne 2 FOR 1 (2013)
  • Automobilist vliegt over de rotonde en schept meerdere fietsers op de Gooweg
  • Terug in de tijd: Hoe zag discotheek Boule 7 er ook alweer van binnen uit?
  • Opruimen NSS